„Munca procurorilor poate fi corectă și bine făcută, dar ca Augustin Lazăr, aflat în situația de a fi servit cele mai negre ordine ale regimului trecut, să vină să ne vorbească despre Revoluție, asta este inacceptabil. Nu are cum să fie o coincidență ceea ce se întâmplă, este o modalitate să zicem de a mai încerca să treacă peste ceea ce opinia publică a înregistrat cu, cred eu, cu stupoare și cu o categorică respingere și anume activitatea domnului Augustin Lazăr ca procuror împotriva unor deținuți politici care au fost torturați. Această suprapunere mă deranjează cumplit, ca om care a fost la bricada din care aproape jumătate au fost masacrați la miezul nopții, în ziua din 21 spre 22 decembrie. Sunt cu totul și cu totul indignat de faptul că dumnealui vine, foarte senin, iată, Justiția își face datoria, pur și simplu care era modalitatea de a-l opri pe acest om să facă aceste declarații”, a declarat Petre Roman, la Antena 3.
Fostul premier a spus că un asemenea dosar istoric nu trebuia anunțat de un procuror cu trecutul lui Augustin Lazăr.
„Indiferent câtă dreptate face în final, în legătură cu morții Revoluției și această dreptate este așteptată, fără îndoială, ea nu trebuia anunțată de un om care în momentul Revoluției nu era decât un servitor al celor mai negre ținte ale regimului Ceaușescu”, a conchis Petre Roman.
Procurorii Secției militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus și Emil Dumitrescu au fost puși sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. Anunțul a fost făcut luni de către procurorul general. Augustin Lazăr a precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume și a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.