În bugetul rectificat pe 2017, veniturile companiei aeriene Tarom se ridică la 1,14 miliarde de lei, iar cheltuielile trec de 1,35 miliarde de lei.
Din totalul cheltuielilor, cele de bunuri și servicii reprezintă aproape 895 de milioane, iar cheltuielile cu impozite și taxe se ridică la 880.000 de lei, potrivit proiectului de rectificare publicat de MT.
Cheltuielile cu personalul ajung la aproape 221 de milioane de lei, din care cheltuielile de natură salarială se ridică la 142 de milioane, cheltuielile cu salariile reprezintă 137 de milioane, iar bonusurile – 4,2 milioane. Cheltuielile de natură salarială sunt menținute la nivelul aprobat în anul 2017, se arată în nota de fundamentare publicată de Ministerul Transporturilor.
Pentru alte cheltuieli cu personalul, Tarom pune deoparte 25 de milioane, din care aproape 12 milioane sunt pentru cheltuielile cu plăți compensatorii aferente disponibilizărilor de personal (aferente pensionarilor).
Cheltuielile aferente contractului de mandate și a altor organe de conducere și control, comisii și comitete ajung la 2,4 milioane de lei, iar cheltuielile cu asigurările și protecția socială, fonduri speciale și alte obligații legale trec de 51 de milioane de lei.
Pentru investiții, Tarom va aloca 262 de milioane de lei, anul acesta.
Compania aeriană prognozează că va avea 1.903 angajați la finalul anului, cu 164 mai puțin față de nivelul aprobat anterior în anul 2017.
Câștigul mediu lunar pe salariat este de 6.592 de lei, determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială și de 6.363, determinat pe baza cheltuielilor cu salariile.
Anul acesta, Tarom anticipează că va avea creanțe restante de 2,9 milioane de lei.