Prima pagină » Știri » PMP, al patrulea partid care discută la Cotroceni cu Klaus Iohannis

PMP, al patrulea partid care discută la Cotroceni cu Klaus Iohannis

PMP, al patrulea partid care discută la Cotroceni cu Klaus Iohannis
Delegația PMP este a patra care discută cu președintele Klaus Iohannis, vineri la Cotroceni, despre posibilitatea formării unui nou Guvern. Aceasta este formată din președintele formațiunii, Eugen Tomac și deputații Marius Pașcan, Cătălin Cristache, Cătălina Bozianu și Cornel Samartinean.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, la finalul consultărilor de vineri la Cotroceni, că UDMR a propus mai multe variante de Guvern președintelui Klaus Iohannis, un premier din Uniune, un prim-ministru independent, nu tehnocrat, susținut politic și variata Ludovic Orban șef al Executivului.

Liderul USR, Dan Barna a declarat, după discuțiile cu șeful statului, că au vorbit despre necesitatea unui nou Guvern care să aibă ca obiectiv principal organizarea alegerilor anticipate în luna februarie sau martie a anului viitor.

Președintele PNL, Ludovic Orban a afirmat, la finalul consultărilor de la Cotroceni, că o listă a noului Cabinet va fi făcută publică numai după ce va exista o decizie în forurile statutare ale PNL și după ce vor fi purtate discuții cu alte partide. Liderul liberal a precizat că partidul e oricând pregătit să formeze un Guvern, dacă i se va solicita acest lucru.

Despre alegeri anticipate, Orban a spus că PNL este dispus să susțină această variantă, în cazul în care va exista un consens între partidele parlamentare.

Chiar dacă inițial liderul PSD Viorica Dăncilă anunțase că social-democrații vor participa la consultările de la Cotroceni, ulterior aceasta a spus că a anunțat că PSD nu va mai merge, pentru că nu a existat un Comitet Executiv în partid pentru a lua această hotărâre. Președintele PSD a adăugat că speră ca niciun membru de partid să treacă peste această decizie.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Citește și