Prima pagină » Știri » PNL a stabilit candidații pentru Capitală, dar mai are o problemă. Ce se întâmplă la Sectorul 6

PNL a stabilit candidații pentru Capitală, dar mai are o problemă. Ce se întâmplă la Sectorul 6

PNL a stabilit candidații pentru Capitală, dar mai are o problemă. Ce se întâmplă la Sectorul 6
Comisia de unificare a PNL a validat luni candidații la primăriile de sectoare, cu excepția sectorului 6, unde liberalii așteaptă „o cercetare calitativă de anvergură", a declarat președintele PNL București, Cătălin Predoiu, afirmând că sondajele au fost doar „o bază a deciziei politice".

„Astăzi, comisia de unificare a PNL a hotărât candidații la funcția de primar de sector. (…) La primăria Sectorului 1, Alexandru Nazare, la primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, la primăria Sectorului 3 vom merge cu Florin Ștefan Vasile, la primăria Sectorului 4 cu Răzvan Sava, iar la primăria Sectorului 5 cu Ovidiu Raețchi”, a anunțat președintele PNL București, Cătălin Predoiu, la finalul ședinței.

Cătălin Predoiu a afirmat că la sectorul 6 liberalii așteaptă „o cercetare calitativă de anvergură care se va finaliza în zilele următoare”, urmând ca decizia să fie luată lunea viitoare.

Președintele PNL București a afirmat că PNL nu îl va susține pe Ștefan Florescu în această cursă, așa cum s-a vehiculat anterior.

„Aș dori să precizez fără echivoc faptul că nu vom merge la Sectorul 6 cu domnul Florescu. Dezavuez orice speculației pe această temă. Nici nu s-a pus problema și nici nu se va pune problema să mergem la Sectorul 6 cu domnul Ștefan Florescu”, a precizat Predoiu.

Cât privește posibilitatea ca PNL să susțină un candidat tehnocrat pentru primăria Sectorului 6, Predoiu a răspuns că în discuțiile pe care le vor avea în partid liberalii vor pleca de la „soluțiile existente în partid”.

Întrebat dacă Răzvan Mironescu ar putea fi susținut de PNL, Predoiu a afirmat că nu exclude nicio variantă venită din partid, însă se așteaptă rezultatele cercetării calitative comandate de PNL.

El a subliniat că pentru desemnarea candidaților nu s-a avut în vedere doar clasamentul, ci și potențialul de creștere al acestora și durata perioadei în care și-au desfășurat campania.

„Toate sondajele au arătat faptul că toți candidații care au fost luați în calcul pentru fiecare sector s-au aflat umăr la umăr, marja de eroare, și s-a avut în vedere nu numai clasamentul, ci și rezerva de creștere pentru viitor, de asemenea, perioada de când și-au făcut campanie. Unii au început campania de câteva luni, alții relativ recent, de trei, patru săptămâni și faptul că ei sunt plasați umăr la umăr arată că există un potențial de creștere mai mare în cazul celor care și-au început recent campania”, a explicat liderul liberal.

Președintele PNL București a afirmat că sondajele comandate au fost doar „o bază a deciziei politice”, afirmând că aceste cifre trebuie văzute în dinamica loc.

„În fiecare sector am ales candidații care au cele mai mari șanse de creștere”, a conchis Predoiu.