PNL nu dă curs replicilor lui Mihai Weber, care l-a catalogat ”incompetent” pe ministrul Virgil Popescu: ”Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional în coaliţie”
Reacţia PNL a venit după ce, marţi dimineaţă Deputatul PSD Mihai Weber a scris pe Facebook că românii nu pot duce la nesfârşit povara ”incompetenţei” lui Virgil Popescu şi că, ţinând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va creşte consumul şi, prin urmare, vor creşte costurile atât pentru populaţie, cât şi pentru agenţii economici, îi cere imperativ ministrului Energiei să se trezească şi să vină urgent cu soluţii care să oprească şi să descurajeze creşterea nejustificată a preţurilor la energie şi gaze.
Mica dispută a început recent, când deputatul Mihai Weber a scris pe Facebook „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu. Ministrul Energiei este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil”.
”Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie. Nu e cazul să comentăm mai mult declaraţiile colegului de la PSD, pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituţie şi nu face. Nu o zicem noi, o zice legea”, a declarat Ionuţ Stroe, potrivit News.ro.
Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că ”decizia compensării a aparţinut coaliţiei, nu PNL, aşa cum tot coaliţiei îi va aparţine ordonanţa care urmează să reiasă din lucrul grupului interministerial”.
Preţurile la gaze și electricitate vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite
Preţul gazelor naturale a atins marţi un nou prag record pe bursa din Olanda, 251 euro/MWh, deşi în Europa temperatura medie a aerului este de 25 grade Celsius.
Preţurile gazelor şi implicit ale electricităţii vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite, iar problema cea mai importantă a iernii viitoare este existenţa efectivă a gazelor, ceea ce va duce la situaţia în care unele țări vor fi determinate să ofere oricât pe gaze, doar pentru a le avea.