Poliția a deschis o anchetă în cazul celor 11 copii internați la Spitalul „Marie Curie”
Surse apropiate anchetei au declarat vineri pentru MEDIAFAX că polițiștii au cerut documente de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Agenția de Mediu, Apele Române, precum și dela trei mari furnizori de apă, urmând să le primească în cursul zilei.
De asemenea, anchetatorii au solicitat fișele medicale și foile de internare ale copiilor de la toate spitalele unde au fost internați, respectiv Spitalul de Urgență Argeș-Pitești, Spitalul de Pediatrie Argeș și Spitalul „Marie Curie” din București, dar și foaia de observație a bebelușului decedat, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.
De asemenea, patru polițiști au ajuns vineri dimineața la Spitalul „Marie Curie” și au vorbit cu părinții copiilor, dar și cu medicii care îi îngrijesc, a declarat pentru MEDIAFAX dr. Dan Buzatu, managerul Spitalului „Marie Curie”.
Anchetatorii au solicitat spitalului și documentele privind copilul de 11 luni, care a decedat în 4 februarie în urma unei infecții grave cu bacteria E.coli.
Între timp, numărul copiilor transferați din Argeș a crescut la 16. Încă un bebeluș cu infecția rotavirus a fost adus în ultimele 24 de ore la Spitalul Matei Balș.
„În prezent, se derulează o ancheta epidemiologică în cadrul căreia echipe formate din specialiști ai DSP recoltează probe de la domiciliul copiilor internați în București, din alimente și apa din rețea și îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariția simptomatologiei”se spune într-un comunicat al Direcției de Sănate Publică Argeș.
În ceea ce privește evoluția celor 11 copii internați la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, în cazul unui dintre cei patru bebeluși care se mai află la Terapie Intensivă, situația nu s-a ameliorat, potrivit medicilor. De asemenea, un alt copil care se află într-o stare mai gravă decât ieri urmează să fie trasferat la Terapie Intensivă. Pentru restul pacienților, evoluția este bună, mai spun medicii de la „Marie Curie”.
„În terapie intensivă avem patru pacienți, o să mai preluăm unul de pe secție pentru că foarte probabil starea lui se va deteriora. În momentul de față, la unul dintre cei patru pacienți prezenți nu s-a alterat starea, nu merge bine, o să fie protezat respirator. Toți pacienții au viața pusă în pericol, de asta sunt la spital, de asta au trecut cu toții prin secția de terapie intensivă”, a declarat medicul anestezist Radu Tăbăcaru de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Marie Curie”.
Părinții sunt revoltați de situație, o mămică a declarat presei că la Pitești, copilul ei a fost internat patru zile și nu s-a văzut nicio îmbunătățire, abia la București s-au văzut rezultatele tratamentului. De asemenea, un tătic a povestit disperat că în cazul copilului său, când l-a adus la spital era „ca un balon” din cauza problemelor digestive. Părinții sunt foarte îngrijorați că nu va funcționa dializa și copiii lor pot rămâne cu sechele pentru tot restul vieții.
Între timp, specialiștii spun că primele analize făcute asupra probelor colectate ar urma să fie gata peste 72 de ore.