Prima pagină » Știri » Poliția Animalelor, înființată în București. Schimbări radicale în adăposturile de animale din Capitală

Poliția Animalelor, înființată în București. Schimbări radicale în adăposturile de animale din Capitală

Poliția Animalelor, înființată în București. Schimbări radicale în adăposturile de animale din Capitală
Poliția Animalelor, înființată în București. Schimbări radicale în adăposturile de animale din Capitală

„Poliția Locală București (PLMB) are în atribuții să constate contravenții și să aplice sancțiuni pentru nerespectarea legislației privind animalele. Prin urmare, se va înființa până la sfârșitul anului o divizie specializată în domeniul animalelor în cadrul PLMB sub numele Poliția Animalelor. Specializarea în această zonă este un element esențial, astfel încât un instructaj specific va fi necesar pentru întreg personalul”, se arată în Strategia pentru protecția și bunăstarea animalelor în Municipiul București.

Această strategie va fi supusă votului Consiliului General al Municipiului București (CGMB) în ședința de joi, 27 aprilie.

Acest document mai prevede, de asemenea, reamenajarea adăposturilor de câini și transformarea acestora în centre de adopții, unde animalele ar urma să primească îngrijire veterinară corespunzătoare, iar cei interesați să adopte un câine să beneficieze de un spațiu verde unde să se poată juca, în prealabil, cu acesta. În plus, ar urma să fie dezvoltate platforme online de promovare a adopției unde cei interesați pot primi informații detaliate despre animalul pe ar vrea să îl ia acasă.

Strategia e menită, de asemenea, să stabilească mecanismele prin care specialiștii să poată identifica animalele potrivite pentru activități de utilitate publică precum socializarea cu copiii din centrele plasament, cu persoanele vârstnice, dresarea pentru poliția canină sau transformarea acestora în câini utilitari.

Conform proiectului, în Parcul Natural Văcărești ar putea fi înființată și o fermă a animalelor, care să fie un centru de cercetare a comportamentului animalelor unde să poată fi organizate seminarii școlare în aer liber.

Această strategie prevede și înființarea Serviciului Municipal de Urgență și Resuscitare Veterinară (SMURV), care să dispună de cinci clinici mobile și să poată asigura intervenții pentru salvarea animalelor din București și Ilfov. În plus, se va analiza posibilitatea înființării unui cimitir al animalelor și al unui crematoriu.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de joi este cel de interzicere a folosirii animalelor în spectacole de circ care se desfășoară pe teritoriul Capitalei, amenda pentru cei care încalcă aceste dispoziții fiind cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei, iar cei care încalcă aceste dispoziții vor fi obligați să părăsească Bucureștiul în cel mult 24 de ore.

Autor