Poliția Iași, la judecată cu Direcția Silvică: Totul a pornit de la mai mulți mistreți!
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi și Direcția Silvică din același județ „s-au întâlnit” în sala de judecată din cauza unor mistreți. În imtpul unei operațiuni, o autospecială a Poliției a fost distrusă de șase porci mistreți.
IPJ Iași a dat în judecată Direcția Silvică din același județ pe care o considera vinovată de accidentul în care o autospecială a instituției a fost distrusă de mai mulți porci mistreți.
Reprezentanții Poliției solicitaseră în instanță ca Direcția Silvică să achite contravaloarea reparaţiei autoturismului, și anume 5.700 de lei. Însă Tribunalul Iași a descis să respingă solicitarea instituției care va fi nevoită să achite din fondul propriu reparațiile, potrivit adevarul.ro.
IPJ Iași și Direcția Silvică, la Tribunal din cauza unor mistreți
Inspectoratul de Poliție Iași își motiva solicitarea din urma accidentului care a avut loc pe 6 noiembrie 2019 punctând că Direcția Silvică este vinovată deoarece nu a asigurat „în mod continuu lipsa accesului animalelor sălbatice din fondul de vânătoare pe care îl gestionează la drumurile publice, destinate circulaţiei rutiere”.
În seara zilei de 6 noiembrie 2019, în jurul orei 21:00, doi agenți de Poliție se deplasau în cadrul unei misiuni în paorpierea localității Vama, pentru a răspunde la apel 112. Însă la un moment dat, de pe marginea drumului au apărut șase mistreți.
„Din cauza faptului că era întuneric, iar grupul de mistreţi a apărut brusc în faţa autospecialei de poliţie, conducătorul auto nu a putu evita în timp util impactul, intrând în coliziune cu aceştia, iar în urma impactului, unul dintre porcii mistreţi a murit pe loc”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.
De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei Silvice Iaşi au solicitat să constate existenţa cazului fortuit – în fapt, apariția unui eveniment care nu putea fi prevăzut – „Pârâta a solicitat constatarea existenţei cazului fortuit întrucât nu s-a făcut dovada încălcării vreunei obligaţii legale în sarcina gestionarului fondului cinegetic, iar pătrunderea unui animal pe drumul naţional nu poate fi prevăzută şi nici împiedicată de administratorul drumului sau de gestionarul fondului cinegetic”.
În cele din urmă, Tribunalul Iași a decis să respingă solicitarea IPJ Iași motivând că printre obligaţiile pe care Direcţia Silvică le are nu se numără şi cea de a împiedica animalele sălbatice să nu intre pe drumurile publice.