Poliția pariziană lansează o ofensivă împotriva traficului de droguri

Publicat: 15 02. 2012, 11:47
Actualizat: 25 07. 2012, 05:52
Poliția și Prefectura din Paris au lansat o ofensivă împotriva traficului de droguri, capitala franceză atrăgând traficanți și consumatori din toate regiunile țării, relatează Le Figaro.

Poliția și Prefectura din Paris au lansat o ofensivă împotriva traficului de droguri, capitala franceză atrăgând traficanți și consumatori din toate regiunile țării, relatează Le Figaro. Conform unui document secret intrat în posesia Le Figaro, Parisul a devenit placa turnantă a traficului cu narcotice.

Unii francezi apreciază consumul de canabis drept nepericulos, însă ultimele studii au demonstrat că această substanța are efecte dezastruoase. Unul din zece adolescenți parizieni fumează 10 "joints" pe lună (țigări cu droguri ușoare confecționate din foițe speciale – n.r.), în valoare de 80 de euro. Această marfă se negociază între 1.300 și 2.000 de euro pe kilogram. Raportul mai adaugă că s-a remarcat o "întinerire a utilizatorilor", 11 la sută din consumatorii de cocaină având între 16 și 20 de ani.

Traficul care inundă Parisul are la bază un nou mod de operare: trimiterea tinerilor în Antile pentru a aduce mai multe kilograme de droguri. Cumpărat acolo cu 5.000 de euro, kilogramul se renegociază la Paris până la 60.000 de euro. Documentul mai arată că începând cu 2003, traficanții nu mai sunt în principal senegalezi, ci tineri orășeni cărora li se pare mult mai avantajos traficul cu cocaină decât cel cu cannabis. De asemenea, Poliția va acționa și pentru eradicarea folosirii de ecstasy (vândută cu cinci euro pastila), având deja în vizor mai multe discoteci.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro