Poliția Română atrage atenția privind o nouă campanie de „phishing” în mediul online. Românii sunt avertizați să nu dea curs acestor mailuri

Publicat: 25 10. 2022, 18:01
Actualizat: 25 10. 2022, 18:04

Poliția Română atrage atenția cetățenilor privind o nouă campanie de „phishing” în mediul online. Astfel, oamenii primesc pe email două modele de citații false.

Citațiile poartă sigla și înscrisul Ministerului Afacerilor Interne și par a fi trimise din partea Inspectoratului General al Poliției Române sau Europol.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Poliția Română îndeamnă cetățenii să nu dea curs acestor tipuri de e-mail.

”În situația în care primiți astfel de email-uri, nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online, pe portalul de petiții al Poliției Române – https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.”, transmite Poliția Română, pe Facebook.
Destinatarii care găsesc aceste citații false în e-mail sunt anunțați că ar face obiectul mai multor acțiuni legale pentru diferite fapte și li cer explicații, fiind totodată, amenințați cu o serie de consecințe dacă nu răspund.

Campaniile de phishing (înșelăciune) încearcă să obțină date confidențiale ale unei persoane folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.