Poliția spaniolă a arestat nouă români care jefuiau turiști pe aeroporturile din Murcia și Alicante

Publicat: 04 06. 2015, 14:45

La sfârșitul lui mai, poliția spaniolă a arestat nouă persoane, opt bărbați și o femeie, în legătură cu o serie de furturi pe aeroporturile din Murcia și Alicante. Gruparea, ai cărei membri au vârste cuprinse între 22 și 42 de ani, viza turiști străini, în special femei. Furturile au fost comise pe aeroport, dar unii turiști au fost urmăriți până la hotel. Portalul spaniol Murcia Today a anunțat că cei nouă sunt cetățeni români.

„Suntem încântați să vedem că autoritățile spaniole au adus acest grup de hoți în fața justiției. Aeroporturile pot reprezenta o pradă bogată pentru hoți, ei știind că numeroase persoane transportă lucruri de valoare asupra lor sau în bagaje”, a declarat un purtător de cuvânt al ABTA (Asociația Britanică a Agenților de Turism).

„Oamenii pot fi, de asemenea, distrași dacă au ajuns într-un aeroport care le este necunoscut”, a adăugat el. „Astfel că, deși este incredibil de ușor să lăsați garda jos după un zbor lung, rămâneți alerți, puneți-vă portofelul, pașaportul etc într-un buzunar interior și supravegheați-vă bagajul. Să fii jefuit nu este niciodată o experiență plăcută și reprezintă cea mai proastă modalitate posibilă de a-ți începe sau termina vacanța”, a continuat el.

Atât Alicante, cât și Murcia sunt destinații turistice populare care atrag zilnic numeroși turiști care nu sunt familiari cu împrejurimile. „Sfatul meu este să verificați site-ul Foreign and Commonwealth (FCO) pentru ultimele sfaturi despre destinația dumneavoastră, înainte de a vă cumpăra excursia și din nou înainte de a pleca. La fel, citiți cărțile ghid sau ghidurile online pentru sfaturi privind zonele pe care trebuie să le evitați și cum să vă protejați de înșelătorii”, a declarat Bob Atkinson, expert în turism la TravelSupermarket.