Polițista Melania Renghea – care în decembrie și-a înjunghiat fostul șef de la Poliția Balș, acuzându-l că a violat-o – a fost internată din nou în Spitalul Universitar de Urgență din București, pentru că avea contracții, febră, dar și „fluctuații ale tensiunii cauzate de stres”.
Tânăra de 27 de ani a fost internată, săptămâna trecută, la Secția Ginecologie de la Spitalul Universitar de Urgență din Bucuresști (SUUB). Polițista Melania Renghea este însărcinată în opt luni.
Ea a spus că în ultima perioadă a avut amețeli, tensiunea mică, venind la spital pentru că se temea pentru viața copilului său. „Joi am venit (la spital-n.r.) cu contracții, febră, m-am simțit foarte rău. Acum sunt băgată la perfuzii cu sânge, pentru că hemoglombinele au scăzut la 7,2. Am avut fluctuații de tensiune de la inimă, pe bază de stres. Ancheta e în curs de desfășurare. Dosarele merg din ce în ce mai rău. E în impas, totul fiind în favoarea lor. Sunt terminată și fizic și psihic, și nu vreau ca acest copilul să sufere mai mult. Primesc transuzie de sânge să se amelioze starea generală să nu îl afectez pe el. Am făcut injecții pentru dezvoltarea plămânilor lui. Sunt acum în 33 de săptămâni”, a spus Melania Renghea.
Polițista a afirmat că deși este în concediu prenatal a fost eliberată din funcția de polițist judiciar. „M-au eliberat din funcția de polițist judiciar, deși eram în concediu prenatal. S-a făcut abuz clar. Mi-am pus tot parchetul și poliția în cap. Mă afectează și ca imagine căci îmi apare sancțiune la dosarul personal și mă afectează și material”, a mai spus Melania Renghea.
Polițista din Balș a mai fost internată la Spitalul Universitar de Urgență București, în 15 ianuarie 2013, cu diagnosticul iminență de avort, aceasta fiind atunci însărcinată atunci în luna a șasea.
Soțul polițistei, Relu Renghea, declara în ianuarie că nu este pentru prima dată când soția lui se simte rău, simptomele fiind de fiecare dată aceleași, în special stare de vomă.
El a precizat că la Spitalul Universitar de Urgență București este medicul cu care soția sa a născut și primul copil și că are încredere deplină în acesta. Bărbatul a mai spus că soția sa va fi supusă unor investigații medicale amănunțite la Spitalul Universitar de Urgență București.
În 26 decembrie 2012, polițista Melania Renghea de la Poliția Balș și fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susține că polițistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.
Comisarul Gheorghe Barbu din cadrul Secției de Poliție Balș a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen și la picioare de către Melania Renghea. Femeia a lucrat în cadrul Secției Balș, comuna Bobicești, care intră în subordinea comisarului Barbu, iar în urmă cu câteva luni solicitase și obținuse mutarea la Secția de Poliție din localitatea olteană Brâncoveni.
Potrivit anchetatorilor, femeia a fi mers cu autoturismul său în Morunglav, localitatea de domiciliu a fostului său șef și, sub pretextul că vrea să îi transmită un mesaj, l-ar fi chemat pe acesta în autoturismul său și, în urma discuției cu acesta, l-ar fi înjunghiat de mai multe ori în zona abdominală.
Soțul polițistei a susținut încă de atunci că aceasta ar fi fost violată în trecut de către comisarul Gheorghe Barbu, la acea vreme șeful polițistei. Acesta spune că a aflat de toată povestea abia în 22 decembrie 2012 și că a încurajat-o pe aceasta să depună plângere, lucru care s-ar fi petrecut în data de 24 decembrie 2012, la DIICOT Craiova.
Șeful DIICOT Craiova, Adrian Glugă, susține că în cuprinsul plângerii depuse de polițistă sunt menționate nume de la vârful Poliției Olt.
Concret, în plângerea depusă de femeie, pentru viol și șantaj, sunt menționate numele șefului Poliției Balș, Ion Șotea, al șefului Inspectoratului de Poliție Olt, Ion Voicu și al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la care Barbu ar fi dus-o pe polițistă pentru a întreține relații sexuale cu ei.
În acest caz DIICOT și-a declinat competența către Parchetul Curții de Apel Craiova.
După acest caz au ieșit la iveală mai multe probleme la Poliția Județeană Olt, unde conducerea MAI declanșase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcției de șef al Poliției Drăgănești-Olt – concurs la care șeful Poliției Balș a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.
În urma controalelor MAI, șeful Poliției Balș, Ion Șotea, și cinci șefi din Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.