Polițiștii au dat 160 de amenzi într-o singură zi, pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Publicat: 08 12. 2012, 13:10
Actualizat: 15 07. 2016, 16:20

Poliția Rutieră a organizat vineri mai multe filtre pe șoselele naționale, pentru a verifica dacă autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă sau pentru sezonul rece. Polițiștii au dat 158 de amenzi, dintre care 6 au fost primite de administratorii drumurilor, care nu s-au ocupat de deszăpezire.

Cele mai semnificativ eveniment a avut loc în județul Mehedinți, unde un TIR a blocat timp de aproape 2 ore, până la ora 8 dimineața, drumul județean 607B, pentru că nu era echipat cu lanțuri, iar pe jos era polei. TIR-ul a derapat și nu s-a mai putut mișca, blocând drumul. În județul Cluj, în zona Dealul Dumbrava, s-a circulat ieri seară doar pe un singur fir, pentru ca utilajele de deszăpezire să poate lucra.

La acțiune au participat peste 2.300 de polițiști. Conform legislației, conducătorii auto sunt obligați să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă sau all season, cu specificația MS, doar pe porțiunile de drum acoperite de zăpadă sau polei. Autovehiculele care depășesc 3,5 tone trebuie să aibă montate dispozitive antiderapante pe astfel de porțiuni de drum

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii doar în aceste condiții, iar obligativitatea nu ține cont de o anumită dată calendaristică (de exemplu 1 noiembrie, cum susțin mulți șoferi).