Polițistul bătăuș din Sibiu, REȚINUT pentru 24 de ore!

Publicat: 04 09. 2024, 10:55
Actualizat: 04 09. 2024, 10:56
Polițistul bătăuș din Sibiu, reținut pentru 24 de ore!

Poliţistul care a lovit un şofer cu pumnii şi picioarele a fost reţinut pentru 24 de ore, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Teodora Iacob, purtătoarea de cuvânt a instituției, a anunțat că în acest caz se fac cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

„Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu. În cursul nopţii suspectul a fost audiat şi procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările sunt în desfăşurare”, a precizat Teodora Iacob.

Reținut pentru lovire sau alte violențe și distrugere

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat, într-un comunicat de presă, că poliţistul a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

„În data de 01.09.2024, suspectul, o persoană de sex masculin în vârstă de 39 de ani, agent de poliţie în cadrul IPJ Sibiu – Serviciul Operaţiuni Speciale, a intrat în conflict cu partea vătămată, conducătorul autoturismului marca Opel.

Suspectul a coborât din autoutilitară şi s-a îndreptat spre autoturismul persoanei vătămate, lovindu-l cu piciorul drept în zona capului, prin geamul deschis al portierei. Ulterior suspectul a continuat să lovească persoana vătămată cu pumnii în zona feţei.

Persoana vătămată a încercat să deschidă portiera autoturismului, fiind blocat de suspect. Suspectul s-a împins în portieră cu genunchiul, ceea ce a condus la distrugerea portierei”, se precizează în comunicat.

Anchetă internă la IPJ Sibiu

În paralel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu desfăşoară o anchetă internă privind poliţistul reţinut, a declarat marţi seara purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Reamintim că un șofer a reclamat luni, 2 septembrie, că a fost lovit pe o stradă din Cisnădie de un bărbat. Ulterior, s-a aflat că atacatorul era polițist aflat în timpul liber.

„În seara de 1 septembrie a.c., la nivelul Poliţiei Oraşului Cisnădie s-a înregistrat o plângere penală prin care un tânăr reclamă faptul că, la aceeaşi dată, în jurul orei 19:30, în Cisnădie, ar fi fost agresat de către şoferul unei autoutilitare, bărbatul lovind şi portiera stânga faţă a autoturismului în care se afla tânărul, în calitate de conducător auto”, se arată într-un comunicat transmis luni de IPJ Sibiu.

Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere.

CITEȘTE ȘI:

Polițist aflat în timpul liber, acuzat că a agresat un șofer. Cum au reacționat colegii de la IPJ Sibiu

SENTINȚĂ în cazul unui polițist din Sibiu, care a încercat să violeze o minoră și a agresat sexual o adolescentă. Ce pedeapsă a primit omul legii