Prima pagină » Știri » Pompierii au avut nevoie de zece ore pentru a stinge șapte incendii izbucnite la Satu Mare. 150 de hectare de vegetație uscată s-au făcut scrum

Pompierii au avut nevoie de zece ore pentru a stinge șapte incendii izbucnite la Satu Mare. 150 de hectare de vegetație uscată s-au făcut scrum

Pompierii au avut nevoie de zece ore pentru a stinge șapte incendii izbucnite la Satu Mare. 150 de hectare de vegetație uscată s-au făcut scrum
Pompierii din Satu Mare au intervenit, începând de miercuri după-amiază, timp de zece ore, pentru stingerea a șapte incendii în urma cărora au ars 150 de hectare de vegetație uscată, cauza incendiilor fiind provocarea focului în spații deschise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare transmis, joi, cele mai afectate zone au fost cele din localitățile Vama și Tur, unde au ars câte 50 de hectare de vegetație uscată.

„ISU Satu Mare a intervenit pentru limitarea și stingerea unui număr de șapte incendii manifestate în spații deschise, acestea fiind semnalate în decurs de zece ore, începând de miercuri după-amiază, peste 150 de hectare de vegetație uscată fiind mistuite de flăcări. Pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată izbucnite pe raza localităților Negrești Oaș, unde au ars cinci hectare, Prilog Vii, unde au ars două hectare, Vama – au ars 50 hectare, Noroieni – au ars 25 hectare, Tur – au ars 50 hectare și Tătărăști, unde au ars aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții ISU Satu Mare au subliniat că cercetările efectuate la fața locului au indicat că evenimentele au fost, cel mai probabil, rezultatul „provocării focului în spații deschise”.

„Având în vedere că cele mai multe incendii semnalate în decursul lunii august au fost de vegetație uscată, când s-a înregistrat un număr record de 59 de incendii, reamintim cetățenilor că nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale poate avea consecințe grave asupra comunității prin pierderi de vieți omenești, producerea de pagube materiale și afectarea mediului înconjurător”, se mai arată în comunicatul ISU Satu Mare.