Ponta: Am discutat cu Antonescu despre explozia din Burgas, este posibilă o ședință CSAT

Publicat: 18 07. 2012, 21:57
Actualizat: 19 07. 2012, 16:25

Premierul Victor Ponta a anunțat că a discutat cu președintele interimar Crin Antonescu despre explozia de la aeroportul din Burgas (Bulgaria) și că este posibil ca CSAT să se reunească în ședință, deoarece este vorba de o problemă de siguranță națională aflată în apropiere de România.

Șeful Guvernului a precizat, la postul B1 TV, că Antonescu va decide dacă va convoca o ședință a CSAT.

El a arătat totodată că a discutat cu șefii serviciilor speciale și că au fost dipuse deja măsuri de securitate.

Cel puțin trei persoane au fost ucise și numeroase altele au fost rănite într-o explozie care a vizat un autocar cu turiști israelieni în parcarea aeroportului din stațiunea bulgară Burgas.

Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP, a anunțat că trei persoane au murit pe loc, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în atentatul care a vizat autocarul cu turiști israelieni.

Potrivit postului de radio BNR și postului de televiziune bTV, un autocar a explodat, iar alte două au luat foc în același incident.

Guvernul a retransmis comunicatul privind programul de joi al premierului Victor Ponta, în care nu mai este menționată participarea primului-ministru la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, aceasta fiind a treia variantă de program trimisă de Guvern în decurs de o oră.

Anterior, Guvernul a anunțat oficial că premierul Ponta participă, joi, la ora 14.00, la ședința CSAT.