Ponta: Barroso, mesaj extrem de pozitiv privind organizarea de către România a forumului cu China

Publicat: 22 11. 2013, 19:46
Actualizat: 09 11. 2016, 00:38

Mesajul președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost „extrem de pozitiv” referitor la faptul că România origanizează al doilea Forum al oamenilor de afaceri China – Europa Centrală și de Sud-Est, a spus, Victor Ponta, iar obiectivele participanților se adaugă parteneriatului UE-China

Întrebat de jurnaliști dacă negocierile cu China se încadrează în normele comunitare, premierul a precizat că a avut o discuție la Bruxelles cu președintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrală și de Sud-Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.

„Am discutat acest lucru cu președintele Barroso, mesajul este extrem de pozitiv”, a anunțat premierul..

Ponta a precizat că ediția anterioară a forumului a avut loc la Varșovia, anul trecut.

„Este un lucru extrem de important ca România să găzduiască a doua ediție a acestui forum. Toate obiectivele pe care țările centrale și din sud-estul Europei le au în relația cu China sunt obiective care se adaugă relației și parteneriatului Uniunea Europeană-China, și evident că nu e nimic împotrivă, totul este pentru. De altfel, însă, regiunea central și est-europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiții mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul față de țările occidentale”, a explicat Ponta.

Forumul oamenilor de afaceri China – Europa Centrală și de Sud-Est se va desfășura în perioada 25-27 noiembrie, la București. La reuniune vor participa premierul Chinei și 16 șefi de guvern al statelor din regiune.