Prima pagină » Știri » Ponta cere miniștrilor rapoarte privind seismele din Galați cu care să fie contracarați „exaltații”

Ponta cere miniștrilor rapoarte privind seismele din Galați cu care să fie contracarați „exaltații”

Ponta cere miniștrilor rapoarte privind seismele din Galați cu care să fie contracarați
Premierul Victor Ponta le-a cerut miniștrilor Mediului și ministrului deleggat pentru Cercetare să finalizeze rapoartele științifice privind fenomenele seismice din județul Galați și să contracareze "indivizii exaltații" care, pentru a apărea la televizor, "spun prostii și bagă panica în oameni"

Premierul Victor Ponta le-a cerut miniștrilor Mediului și ministrului deleggat pentru Cercetare să finalizeze rapoartele științifice privind fenomenele seismice din județul Galați și să contracareze „indivizii exaltații” care, pentru a apărea la televizor, „spun prostii și bagă panica în oameni”

„Să finalizați toate rapoartele științifice referitoare la fenomenele seismice din Galați. Să aveți grijă la tot felul de indivizi exaltați care, ca să apară la televizor, vin cu tot felul de prostii și bagă panica în oameni. Ca să contracarați, însă, exaltații dornici de camere de luat vederi, trebuie să veniți cu studiile științifice”, le-a spus Ponta celor doi miniștri, miercuri, la începutul ședinței Executivului.

De asemenea, premierul le-a cerut acestora să informeze populația și să explice foarte clar ceea ce s-a întâmplat și care este cauza fenomenelor seismice.

Din 23 septembrie, în zona comunelor Slobozia Conachi și Schela din Galați au avut loc peste 200 de cutremure, cel mai afectat fiind satul Izvoarele.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, peste 30 de cutremure au avut magnitudinea peste 2,5 grade pe scara Richter, iar cel mai puternic seism a avut 3,9 grade și s-a produs în 29 septembrie.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a prezentat concluziile aparținând reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniul managementului situațiilor de urgență și celor care îndeplinesc funcții de sprijin, conform cărora seria de cutremure din județul Galați nu poate fi asociată cu influența exploatărilor petroliere din zonă, iar analiza probelor de apă potabilă arată că, dacă aceasta nu a corespuns standardelor de calitate, cauza este reprezentată de precipitațiile masive.

 

 

 

Citește și