Ponta, despre controlul la Conpet: Să vedeți și alte companii de stat ce cheltuieli de protocol au

Ponta, despre controlul la Conpet: Să vedeți și alte companii de stat ce cheltuieli de protocol au
Publicat: 11/04/2013, 15:14
Actualizat: 02/10/2018, 21:31

Premierul Victor Ponta a declarat joi, întrebat despre controlul de la Conpet Ploiești, că mai sunt și alte companii de stat cu cheltuieli nejustificate, cum ar fi societățile de la Mediaș, și că în continuare șefii acestora sunt „stăpâni” și găsesc întotdeauna sprijin de la politicienii locali.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi, la ieșirea de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cum comentează concluziile controlului de la Conpet și ce demersuri a întreprins în urma acestuia.

„Corpul de Control a făcut, după cum știți, și face în continuare controale pentru lucrurile care s-au întâmplat și le-am moștenit, prezintă concluziile public și după aceea instituțiile statului trebuie să-și facă datoria. (…) Sunt convins că putem, în același timp, nu doar să-i pedepsim pe cei care au încălcat legea, dar să luăm măsuri ca asemenea lucruri să nu se întâmple din nou”, a spus premierul.

Întrebat dacă l-au surprins concluziile Corpului de Control în ceea ce privește completul cu acele cheltuieli de protocol, Ponta a negat.

„Să vedeți și și alte companii de stat, să vedeți ce cheltuieli de protocol au societățile de la Mediaș, ca să înțelegeți de ce e atâta supărare, să înțelegeți și să vedeți ce cheltuieli de consultanță au diverse companii de stat. În continuare, în companiile de stat, cei de acolo sunt stăpânii companiilor și sigur întotdeauna găsesc sprijin de la politicienii locali, și înțelegeți de ce găsesc sprijin, de aceea, neavând în totalitate succes, dar având manageri privați, lucrurile se îndreaptă, având criterii clare, având participare privată în acționariat, cred că lucrurile merg în direcția bună”, a spus premierul.

Un raport al Corpului de Control al premierului, făcut public joi de Guvern, arată că în perioada 1 ianuarie 2009 – 31 decembrie 2012 Corneliu Anastase a încasat prime în cuantum total de 126.508 lei, din care suma de 86.189 lei provenea din fondul de premiere aflat la dispoziția directorului general.

Guvernul va sesiza DNA după ce Corpul de Control a constatat că, în calitate de consilier șef al directorului general și de șef de departament la Conpet Ploiești, Corneliu Anastase, tatăl fostului președinte al Camerei Deputaților Roberta Anastase, a încasat în patru ani prime de circa 30.000 euro.

La data de iunie 2010 a fost înființat Departamentul management, comunicare, iar la data de 18 iunie 2010 în funcția de șef al departamentului, asimilată unei funcții de conducere, a fost numit Corneliu Anastase, până atunci consilier șef al directorului general, beneficiind astfel de un salariu lunar de 9.800 lei, similar celui de director.

În aceeași perioadă, potrivit raportului, directorul general al Conpet, companie deținută de Ministerul Economiei, a avut la dispoziție un fond de premiere în sumă totală de 3,68 milioane lei, din care a acordat prime în mod preferențial.

Premierul Victor Ponta a declarat în iunie 2012 că directorul Conpet a refuzat să îl demită pe tatăl Robertei Anastase din postul de consilier, deși cererea i-a fost adresată chiar de către ministrul Economiei, argumentând că a fost numit la conducerea companiei de stat de fostul ministru de resort, în baza unui contract de manager.

Ponta arăta totodată că tatăl Robertei Anastase încasează lunar un salariu de 10.000 de euro. În replică, Anastase susținea atunci că premierul este „un mincinos” și că tatăl ei primește de la Conpet o treime din suma avansată de Ponta.

Totodată, directorul general al Conpet, Dorin Tudora, l-a contrazis la acea dată pe premier, susținând că ministrul Economiei nu i-a cerut „în mod direct” demiterea lui Corneliu Anastase.

Conpet deține și operează sistemul național de transport al țițeiului prin conducte.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Doi români au mâncat slănină cu ceapă pe o plajă din Dubai: "Dacă ne prind...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Deciziile de recalculare a pensiilor ajung abia după 1 septembrie la unii români! Cum explică...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Tabloul complet şi programul sferturilor de finală de la UEFA Euro 2024
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×