Ponta despre întârzierile la autostrada Sibiu-Orăștie: Vom da sancțiuni după ce mă informez

Publicat: 06 12. 2013, 23:47
Actualizat: 06 04. 2019, 18:18

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Lancrăm, județul Alba, că se va informa despre întârzierile la lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie și va da sancțiuni, adăugând că autostrada trebuie deschisă înainte de Crăciun, deoarece traficul este intens în zonă.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, la Lancrăm, unde s-a aflat pentru a inspecta lucrările la autostrada Sibiu-Orăștie, dacă va da sancțiuni pentru întârzierile înregistrate la lotul trei Săliște – Cunța, el răspunzând: „Sunt convins că după ce voi vedea cu ochii mei și după ce mă informez, dăm și sancțiuni”.

Întrebat dacă va merge la inaugurarea celorlalte trei troansoane ale autostrăzii, Ponta a răspuns că depinde cât de mare va fi inaugurarea.

„Nu știu încă, o să vedem. Important e să fie inaugurată. Că inaugurări de astea de 10 kilometri știți cum e … la prim-miniștii mici – autostrăzi mici, la primi-miniștri mai înalți …. Dacă e mare inaugurarea, vin, dacă nu, nu”, a răspuns Ponta.

Acesta a adăugat că autostrada Sibiu-Orăștie este „esențială” și va trebui deschisă înainte de Crăciun, deoarece în zonă circulația este foarte mare.

Lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăștie are o lungime de 22,11 kilometri.

Ministrul delegat pentru Infrastructură, Dan Șova, a declarat, vineri, la Lancrăm (județul Alba), după inspecția pe șantierul autostrăzii Sibiu-Orăștie, că circulația pe trei din cele patru loturi ale autostrăzii va fi deschisă până la Crăciun, spunând că a mers cu 160 km/oră și că „mașina era lină”.

În ce privește lotul trei al autostrăzii, Șova a afirmat că aici au apărut mai multe probleme cu terenul, însă acestea nu sunt pe coridorul autostrăzii, ci pe dealurile din apropiere, care alunecă spre autostradă.