Ponta, despre o posibilă rocadă Kovesi-Morar: Din cei 2.500 de procurori se găsesc și alți oameni competenți. După două mandate lași pe altcineva

Publicat: 02 10. 2012, 19:57
Actualizat: 07 07. 2016, 03:51

Premierul Victor Ponta a declarat că i-a cerut ministrului Pivniceru să respecte transparența și procedurile în cadrul nominalizării noului procuror general și a viitorului șef al DNA. Ponta a mai subliniat că din cei 2.500 de procurori se găsesc și alți oameni competenți, independenți care să poată să ocupe cele două funcții.

„Am îndemnat-o pe doamna ministru Pivniceru să respecte ceea ce a discutat cu reprezentanții Comisiei Europene și sa respecte transparența și procedurile stabilite. Cred că din cei 2.500 de procurori se găsesc și alți oameni competenți, independenți care să poată să ocupe aceste funcții. Nu cred că atât de neînlocuit este cineva pe lumea asta nici ca premier, nici ca președinte. După doua mandate, fiecare dintre noi, conform legii, mai lasă și pe altcineva”, a spus Ponta, dupa întâlnirea de la Palatul Parlamentului cu deputații grupului minorităților naționale.

Reamintim că pe 17 septembrie Mona Pivniceru a demarat procedurile de nominalizare a noului procuror general și a șefului DNA.

Procurorii Gheorghe Moța, de la Parchetul Gorj, și Ioan Irimie, de la Serviciul DNA Cluj, și-au depus candidaturile, până marți, la Ministerul Justiției, pentru funcțiile de procuror general al României, respectiv procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Lauda Codruța Kovesi a declarat la predarea mandatului de procuror general că nu exclude o candidatură pentru șefia DNA. Kovesi nu a confirmat că s-a înscris în concursului organizat de Mona Pivniceru.

Daniel Morar, delegat procuror general interimar a menționat că nu se înscrie în concurs pentru Parchetul General. „Nu-mi permit să particip la o farsă; numirile să și le asume ministrul Justiției”, a declarat Morar