Ponta, dezamăgit de numărul mare de amenzi rutiere neplătite. „Avem un sistem în care nu pățești nimic”

Publicat: 08 05. 2013, 15:35
Actualizat: 02 08. 2014, 23:16

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că în România există sute de mii de amenzi rutiere neîncasate, el acuzând faptul că acest lucru se întâmplă pentru că cei sancționați nu pățesc nimic dacă nu plătesc amenzile.

„Avem un sistem în care nu pățești nimic, te mai duci pe la instanță, nu se ridică permisul dacă nu-ți plătești amenda… Cred că avem sute de mii de amenzi neîncasate”, a spus Ponta.

El a arătat, răspunzând unei întrebări, că se îndoiește de faptul că în România ar putea fi introdusă amendarea în funcție de venit.

„Mă îndoiesc că se poate introduce cota diferețiată la amenzi în funcție de veniturile persoanei. Până la urmă, un om e periculos că merge cu 250 de kilometri pe oră și dacă e șomer, și dacă e milionar, tot aia e. Problema e că, dacă e milionar, plătește rapid amenda și merge din nou. Șomerul nu o plătește deloc”, a spus Ponta.

El a arătat că, în opinia sa, celui care merge pe autostradă cu 250 de kilometri pe oră ar trebui să i se confiște mașina.

„Nu cred acum că trebuie să confiscăm toate mașinile. Dar dacă mergi cu 250 de kilometri la oră pe autostradă, da, eu cred că ar trebui să-ți confisc mașina că altfel ce fac, îți dau amendă de câteva sute de lei și cel care are o mașină de sute de mii de Euro nu-l interesează, merge din nou. Mai dă și în instanță și mai se plimbă încă un an de zile”, a mai spus Ponta.