Ponta: PSD e liber să aleagă pe cine vrea. Nu-mi dau demisia de la Guvern

Publicat: 22 07. 2015, 23:03

„A fost un vot foarte clar, Liviu e președinte interimar până la Congres”, a spus Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la B1Tv.

„Sigur că de mâine, aceiași care astăzi îl îndemnau să candideze, o să-l facă praf, dar Liviu e mare, a văzut politică și știe la ce să se aștepte, iar noi îl vom ajuta să reziste”, a mai comentat premierul. Întrebat dacă votul este un eșec personal, având în vedere că a susținut-o pe Rovana Plumb, Ponta a spus că „din punctul meu de vedere nu e o înfrângere”.

„Dacă asta dă satisfacție propagandei e bine, eu mă bucur. Important e că Liviu Dragnea a obținut un vot foarte clar și cei care nu l-au votat, îl vor sprijini”, a mai comentat el.

Fostul președinte al PSD a spus că nu a participat la votul pentru alegerea președintelui interimar al PSD deoarece a trebuit să plece la Aeroportul Otopnei pentru a se întâlni cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

În acest context, el a fost întrebat de moderatorul emisiunii dacă Rovana Plumb ar fi fost opțiunea sa în cazul în care ar fi participat la vot, iar Ponta a răspuns afirmativ.

„Din moment ce eu am propus-o cum era să n-o votez eu”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, întrebat în legătură cu faptul că social-democrații au ales miercuri un președinte interimar condamnat, Ponta a spus că „PSD e liber să aleagă pe cine vrea, iar el a fost alegerea”.

Victor Ponta a mai declarat că nu intenționează să candideze la congres și nici să demisioneze din fruntea Guvernului.

„Eu sunt prim-ministru și nu o să-mi dau demisia nici când își pune Gorghiu polalele în cap, nici când nu știu ce…. . O să fiu prim-ministru până când coaliția mă susține. La o oră după ce au o soluție mai bună, le mulțumesc, ne aplaudăm, rămânem prieteni și mergem mai departe”. Ponta a adăugat că „rezultatele guvernării sunt foarte bune” și vrea să-și termine un mandat de cinci ani cu creștere economică.

Comitetul Executiv Național al PSD l-a ales, miercuri, pe Liviu Dragnea în funcția de președinte interimar. Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la un an de închisoare cu suspendare, în Dosarul Fraudă la Referendumul din 2012.