Populația niponă scade pentru că preferă să crească căței în loc copii

Publicat: 15 02. 2012, 10:21
Actualizat: 24 07. 2012, 01:39
Numărul cățeilor de companie a întrecut numărul copiilor de până în zece ani în anul 2006, în Japonia, aceasta atrăgând după sine și o explozie a vânzărilor la produse și servicii pentru animale, relatează Reuters.

Numărul cățeilor de companie a întrecut numărul copiilor de până în zece ani în anul 2006, în Japonia, aceasta atrăgând după sine și o explozie a vânzărilor la produse și servicii pentru animale, relatează Reuters. Populația japoneză este în scădere, femeile nu mai vor să aibă copii pentru că sunt prea ocupate cu serviciul, dar pentru că simt nevoia unei companii aleg să își cumpere căței sau alte animale de companie.

Astfel, cățeii au întrecut în număr copiii de maximum zece ani din Japonia, aici locuind, în 2006, 13,1 milioane de câini de apartament. În timp ce populația de oameni se micșorează, cea de căței crește, potrivit reprezentanților firmei de cercetare Euromonitor. Chiar dacă Japonia este o piață saturată pentru multe produse, vânzările la accesorii și servicii pentru câini sunt în creștere.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro