Porumbeii, interziși în Beijing în ziua aniversării comuniștilor

Publicat: 16 02. 2012, 08:53
Actualizat: 17 02. 2012, 13:18
Porumbeii din capitala chineză vor trebui să rămână în coliviile lor la 1 octombrie, pentru a nu perturba festivitățile dedicate celei de-a 60-a aniversări a regimului comunist, relatează sâmbătă cotidianul Știrile din Beijing.

Porumbeii din capitala chineză vor trebui să rămână în coliviilelor la 1 octombrie, pentru a nu perturba festivitățile dedicatecelei de-a 60-a aniversări a regimului comunist, relatează sâmbătăcotidianul Știrile din Beijing.

Cele peste 30.000 de familii din Beijing care cresc peste unmilion de porumbei au fost informate de autorități că zborulpăsărilor lor este interzis până la 2 octombrie, a doua zi dupăfestivități, în caz contrar riscând să fie amendate sau să fie”remise brigăzilor care se ocupă de ordinea publică”, o unitate apoliției, relatează cotidianul.

Singurii porumbei care vor participa la sărbătoare vor fi cei60.000 care vor fi eliberați în timpul festivităților de la 1octombrie.

Prima paradă militară din ultimii zece ani, un marș la care vorparticipa cel puțin 100.000 de persoane și un foc de artificiigigantic vor fi punctele forte ale festivităților pentru cea de-a60-a aniversare a proclamării de către Mao Zedong a RepubliciiPopulare China, în piața Tiananmen, din centrul Beijingului.

Mediafax