Prima pagină » Știri » Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureșului din Arad

Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureșului din Arad

Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureșului din Arad
Posibil atac cibernetic la Parcul Natural Lunca Mureșului, din Arad

Pagina de internet este victima unui atac cibernetic, despre care conducerea spune că ar fi avut loc asupra companiei din Statele Unite ale Americii, care găzduiește portalul, spun reprezentanții Parcului. 

„Am luat măsuri rapide pentru că pagină noastră este accesată și de către foarte mulți copii. Din păcate serverul care a găzduia pagină de internet a Parcului Natural Lunca Mureșului a fost atacat cibernetic în momentul accesării vizitatorii fiind redirecționați către pagini de internet diferite. Din acest motiv, administrația Parcului a fost nevoită să blocheze accesul la site, urmând că găzduirea paginii de internet să fie schimbat pe un alt server și sperăm că nu va fi nevoie de refacerea completă a acesteia”, a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Parcului Natural Lunca Mureșului, Paul Hac.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureșului a blocat, pentru moment, pagina pentru accesul din browser, însă se confrunta cu problema accesului prin motorul de căutare, astfel că s-a luat decizia ca pagina să fie blocată complet.

Conform unor informații, pagina Parcului nu a fost vizată în mod special, ci compania care o găzduia, fiind afectate toate paginile gestionate de compania respectivă. Atacul ar fi urmărit atragerea unui număr cât mai mare de vizitatori pe paginile pe care erau redirecționați cei care accesau pagina Parcului.

Conducerea Parcului Natural Lunca Mureșului a decis să sesizeze și Poliția Județului Arad care a deschis o anchetă în acest caz.

Parcul Natural Lunca Mureșului are o suprafață totală de 17.455,2 ha, dintre care pădurile ocupă 6.467 hectare. Parcul se întinde de-a lungul râului, până la frontiera cu Ungaria, aici trăind câteva sute de specii de păsări și animale. În excursiile prin parc, turiștii se pot întâlni oricând cu căprioare, mistreți, iepuri, fazani sau cerbi.

Citește și