Poșta Română nu mai are datorii la stat! „Nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”
Compania Naționalăa Poșta Română (CNPR) a anunțat că a virat în conturile ANAF-ului suma de 135 de milioane de lei și în prezent nu mai are datorii. Astfel, au fost anulate obligaţiile de plată accesorii în valoare de 45,3 milioane de lei, reprezentând dobânzi şi penalităţi.
Poșta Română a virat pe 20 august suma de aproape 135 de milioane de lei către ANAF – Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Această sumă reprezenta datoriile adunate de-a lungul anilor de companie, potrivit Mediafax.
„Poşta Română a moştenit multe datorii. Situaţiile financiare actuale oferă o imagine pozitivă. Se observă o îmbunătăţire a indicatorilor economici, ceea ce va asigura o mai bună finanţare a activităţii în perioada următoare, perioadă în care am demarat investiţii masive care vor ajuta la creşterea calităţii serviciilor poştale. Este o dovadă în plus că ne uităm la viitor şi nu avem o politică de dezvoltare doar pe termen scurt”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.
Poșta Română și-a achitat datoriile la stat
De asemenea, acesta a anunțat că Poșta Româna va continua proiectele de dezvolare prin investiții importante.
„Astfel, Poșta Română este printre primele companii naţionale care s-au preocupat de îndeplinirea obligaţiilor către bugetul de stat, reafirmându-şi poziţia de companie solidă, chiar în această perioadă economică dificilă. Poşta Română se află anul acesta pe un trend pozitiv, ceea ce îi dă posibilitatea de a-şi continua proiectele de dezvoltare prin investiţii importante”, transmite compania.
Recent, din cauza nerespectării cerinţelor minime de calitate şi pentru nelivrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenţă prioritară, Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a fost amendată cu 35.000 de lei de ANCOM.
ANCOM anunţă că în cadrul unui control efectuat la Poşta Română s-a verificat respectarea obiectivelor de calitate pentru anul 2019.
Pentru că CNPR nu a îndeplinit cerinţele minime de calitate impuse de reglementările în vigoare şi nu a asigurat livrarea la timp a trimiterilor interne de corespondenţă prioritară, am aplicat o amendă de 35.000 lei”, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM.