Povestea uluitoare a lui Stamatis, bărbatul care a păcălit MOARTEA timp de 45 de ani. Secretul lui: s-a mutat pe o insulă, în Grecia
Medicii i-au spus lui Stamatis Moraitis că mai are de trăit doar 9 luni. El a supraviețuit, însă, alți 45 de ani, după ce s-a mutat pe o insulă din Grecia.
Un bărbat a „păcălit moartea” timp de aproape 45 de ani, după ce medicii i-au spus că mai are de trăit doar nouă luni, în urma unui diagnostic de cancer pulmonar.
În fața acestei vești, Moraitis, care era stabilit în Amercia cu familia, de mai mulți ani, a luat decizia de a se întoarce acasă, la Ikaria, în Grecia, deoarece o înmormântare în SUA ar fi fost prea scumpă.
A decis să se întoarcă pe insula natală pentru a „începe să bea vin și să aștepte ziua” în care moartea îi va bate la ușă, relatează Daily Mail.
Dar după ce a s-a întors în Ikaria, lunile au trecut, iar Stamatis a simțit că devine din ce în ce mai puternic.
După ce au trecut cele nouă luni, bărbatul și-a dat seama că e posibil să aibă mult mai mult de trăit. Și chiar așa a și fost. A rezistat alți 45 de ani de la momentul în care a fost diagnosticat cu cancer, decedând la vârsta de 98 de ani.
„Nu sunt doctor, dar cred că vinul a ajutat”
Mica insulă grecească Ikaria, supranumită „insula în care oamenii uită să moară”, este cunoscută și ca „zonă albastră”, locuitorii trăind în medie cu 10 ani mai mult decât media Europei de Vest.
Stamatis crede că a trăit încă 45 de ani datorită consumului de alimente sănătoase, a vinului, aerului curat și ducând o viață fără stres.
A refuzat chiar să bea vin din comerț, spunând ca are „prea mulți conservanți”. „Nu sunt doctor, dar cred că vinul a ajutat”, a afirmat bătrânul, într-un interviu acordat BBC.
Insula din Grecia nu este singura „zonă albastră” din lume, conform UniLad. Există și alte locații în lume în care oamenii trăiesc mai mult, din punct de vedere statistic.
Cu toate acestea, cercetările Bibliotecii Naționale de Medicină arată că speranța de viață a unei persoane depinde în mare măsură de modul în care își duce viața, doar 20% din genetica unei persoane contribuind la speranța de viață.
Deși oamenii care locuiesc în „zonele albastre” trăiesc statistic mai mult și au mai puține șanse de a avea boli grave, Healthline susține că au diete mai sănătoase ca urmare a alimentelor produse în localitatea lor, pe care medicii le recomandă în mod regulat.
Sursa foto: Facebook