Precizările Ministerului Sănătății, după crima și sinuciderea de la Spitalul Județean Slatina. Ce s-a întâmplat cu restul pacienților internați la Psihiatrie

Publicat: 04 03. 2018, 18:05

Verificările au fost făcute de Direcția de Sănătatea Publică Olt, la cererea ministrului Sănătății.

„Conform Raportului de control primit de Ministerul Sănătății, evenimentul s-a petrecut în sala de tratament a secției de psihiatrie în jurul orelor 1,20 dimineața, atunci când pacienții dormeau. La acea oră încăperea era neutilizată și incidentul nu a afectat actul medical desfășurat în unitate. Niciunul dintre cei 52 pacienți internați în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina nu a fost afectat. Toți au primit tratamentul corespunzator și la timp, asistența medicală necesară fiind asigurată de asistenți medicali și îngrijitori din celelalte ture, care au fost solicitați de către directorul de îngrijiri pentru asigurarea continuității actului medical”, transmite Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Ministrul a solicitat Direcției de Sănătate Publică Olt și conducerii unității sanitare să ia toate măsurile necesare ca acest eveniment să nu afecteze desfășurarea actului medical în spital și în secția de psihiatrie, în special.

„Ei (n.r. reprezentanții DSP Olt) s-au dus să verifice graficele de lucru, cei care au fost înscriși în grafice. Eu am văzut raportul și este legat de activitatea medicală și de intervalele orare în care lucrau. De regulă, când se fac graficele de lucru, se mai fac schimburi neanunțate și voiam să vă dacă s-a făcut asta. Nu s-a făcut. Cei care au fost pe grafic au fost și la serviciul. Voiam să văd cine au fost cei care au fost aduși și dacă pacienții au aflat ceva. Deci am verificat și aceste lucruri au fost în regulă. Fiind ora 01.20 dimineața n-au auzit foarte multe.Totul s-a stins cumva ca să nu-i afecteze. Deci n-au fost incidente. Managerul este și acum în spital, a explicat”, pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea.

Medicii Secției de Psihiatrie a Spitalului Slatina vor fi consiliați psihologic. Conducerea unității medicale a anunțat angajații că își pot lua zile libere dacă au nevoie să treacă peste evenimentul la care au fost martori.

Infirmierul Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Ramona Cosmescu, de 46 de ani, asistentă la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu care avea o relație de natură sentimentală, după care s-a sinucis. Cei doi erau baricadați în sala de tratament a spitalului, iar în jurul orei 1.30 colegii lor au auzit țipete din camera respectivă. Femeia a fost găsită cu șapte lovituri de cuțit în spate și trei în gât, iar bărbatul cu venele tăiate, dar și cu o plagă în zona gâtului.

În locuința infirmierului a fost găsit un bilet de adio, în care scria că asistenta avea o relație cu un polițist și că cei doi puneau presiune pe el pentru a ucide un medic și o asistentă. O copie a biletului a fost găsită și asupra lui Gheorghe Ghenea