Precizările Parchetului General în cazul șefului SPP: Ministerul Public dezminte existența unei anchete în curs privind afirmațiile făcute de Liviu Dragnea

Publicat: 31 01. 2018, 19:02

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la existența pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a unui dosar penal constituit ca urmare a declarațiilor făcute de președintele Camerei Deputaților, Ministerul Public dezminte existența unei anchete în curs privind afirmațiile făcute de președintele Camerei Deputaților la adresa directorului Serviciului de Protecție și Pază”, a transmis ulterior Parchetul General, printr-un mesaj pe pagina de Facebook. 

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de șeful SPP, Lucian Pahonțu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” și va ajunge președinte al social-democraților.

„Este un coleg de-al nostru, Paul Stănescu – probabil că de aia are și probleme acum sau poate că este o simplă coincidență – el a spus în mai multe întâlniri publice în țară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonțu care a spus că nu vorbește în numele dumnealui – eu cred că vorbea doar în numele dumnealui – și a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat și că dumnealui să stea deoparte că o sa fie protejat și chiar o să ajungă președintele partidului”, a relatat Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că, în situația în care același tip de discuție l-a avut Pahonțu și cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, foștii premieri PSD, „putem începe să avem explicații” pentru relația tensionată a acestora cu partidul.

„Instituțional, orice premier trebuie să aibă contacte cu șefii unor astfel de instituții – și mă refer la SRI, la SIE și puțin la SPP. Nu știu la ora asta dacă din partea acestor instituții a fost o influență atât de mare care să-i fi determinat și pe Sorin Grindeanu și pe Mihai Tudose să evolueze într-o astfel de relație tensionată cu partidul și cu coaliția. N-avem de unde să știm acuma, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom afla. În schimb, mai mulți colegi mi-au zis că șeful SPP a fost implicat mai mult decât e cazul. Șeful SPP-ului n-are de ce să interacționeze cu premierul sau cu membri ai cabinetului”, a mai spus Dragnea.