Prima pagină » Știri » PREGĂTIRI pentru AUTOIZOLARE. Ce alimente trebuie să ai în casă pentru situațiile de urgență precum autoizolarea la domiciliu în cazul suspiciunii de coronavirus

PREGĂTIRI pentru AUTOIZOLARE. Ce alimente trebuie să ai în casă pentru situațiile de urgență precum autoizolarea la domiciliu în cazul suspiciunii de coronavirus

PREGĂTIRI pentru AUTOIZOLARE. Ce alimente trebuie să ai în casă pentru situațiile de urgență precum autoizolarea la domiciliu în cazul suspiciunii de coronavirus

În cazul în care trebuie să stai în carantină cele 14 zile din cauza suspiciunii de coronavirus, trebuie să știi ce provizii îți trebuie în ceea ce privește alimentele necesare și nu numai.

Alimentele necesare pe care trebuie să le ai în casă

Cele mai importante alimente sunt cele neperisabile, dar trebuie să fii foarte atent la termenul de valabilitate (astfel de maximă importanță în cazul tuturor tipurilor de alimente), relatează food-retail.agrointel.ro.

Alimentele trebuie consumate la maximum un anumit termen de la cumpărare:

  • maximum 6 luni – laptele praf, ambalat, fructele uscate, covrigeii uscaţi sau chipsurile;
  • maximumn 1 an sau până la data expirării – carnea şi supa la conservă, compoturile de fructe, laptele și smântâna UHT, ghiveciul de legume, cerealele, untul de arahide, jeleul, dulcețurile, bomboanele tari, biscuiţii, batoanele de ciocolată, nucile, seminţele, comprimatele efervescente de vitamine;
  • perioadă mai îndelungată – grâu, ulei vegetal, mălai, boabe de soia, cafea, ceai, sare, sucuri, orez alb, bulion, paste, miere, glucoză.

Alte alimente esențale sunt fructele și legumele care pot fi păstrate la congelator.

Pentru ce perioadă trebuie asigurată hrana

Pentru a fi pregătiți în caz de orice, este indicat să îți faci provizii pentru o perioadă de 3-4 săptămâni, potrivit noi.md.

ATENȚIE la data de expirare a produselor alimentare!

Proviziile de apă, esențiale

Atunci când te pregătești să îți faci provizii de apă potabilă trebuie să ai în vedere faptul că un adult consumă în medie 2 litri de apă / zi iar copiii și persoanele bolnave consumă chiar mai mult.

Cum și unde trebuie depozitate proviziile

Alimentele și apa trebuie ținute într-un loc uscat, răcoros, ferite de razele soarelui.

De asemenea, toate produsele al căror ambalaj a fost desfăcut, dacă nu sunt consumate în întregime, trebuie resigilate cât mai bine cu putință pentru a reizsta mai mult.

Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă din America recomandă și pregătirea unui kit de supraviețuire.

Kitul de supraviețuire trebuie să conțină următoarele lucruri:

  • deschizător de conserve;
  • set a câte 4 baterii de toate dimensiunile;
  • lanterne;
  • trusă de prim-ajutor;
  • un radio de mici dimensiuni;
  • obiecte de igienă (gel dezinfectant, spirt, şerveţele umede, săpun, pastă şi periuţă de dinţi, hârtie igienică, scutece, absorbante);
  • mască de protecţie respiratorie;
  • chibrituri/brichete pline;
  • medicamente (analgezice, antiseptice, antibiotice, antivomitive, antianxiolitice etc., rolă de faşă, comprese, bandaj sau pansamente la plic);
  • fluier;
  • haine şi pături;
  • accesorii de gătit (cuţit, furculiţă, lingură, tigaie, oală);
  • actele familiei sau copii ale acestora, depozitate în pungi de plastic care se închid ermetic.
Autor

Citește și