PREMIERĂ în POLIȚIA ROMÂNĂ. Prima femeie numită la conducerea unui inspectorat județean de poliție

Publicat: 01 11. 2012, 17:24
Actualizat: 05 02. 2019, 04:04

Ministrul Administrației și Internelor a participat, joi, la Baia Mare, la ceremonia de împuternicire în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș a comisarului șef de poliție Viorica Marincaș.

„Numirea marchează o premieră în istoria Poliției Române, fiind pentru prima dată când o femeie este numită la comanda unui Inspectorat Județean de Poliție”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Administrației și Internelor.

Ministrul Mircea Dușa a spus că în Poliția Română lucrează foarte multe femei capabile și este momentul ca acestora să le fie recunoscute calitățile manageriale.

„Poate o femeie va ști să conducă destinele Poliției maramureșene mai bine decât un bărbat”, a adăugat ministrul Mircea Dușa, care i-a urat succes în activitate noului inspector șef.

Comisarul șef Viorica Marincaș are o experiență de aproximativ 25 de ani în poliție și a ocupat mai multe funcții de conducere, printre care cea de prim-adjunct al inspectorului șef al IPJ Maramureș, în perioada 2001-2005, și cea de adjunct al șefului Poliției Municipiului Baia Mare, din 2005 până în 2012.

Viorica Marincaș a absolvit Școala Militară de Ofițeri, promoția 1987, este doctor în Științe Administrative și a urmat mai multe cursuri de specializare, în țară și în străinătate, legate de activitatea muncii de poliție.