Prima pagină » Știri » Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore

Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore

Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore
Premieră științifică: Pui fabricat în laborator, servit într-un restaurant din Singapore / Sursă Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Un pui cultivat în totalitate în laborator a fost servit pentru prima dată într-un restaurant din Singapore, sâmbătă. Acest eveniment reprezintă o etapă istorică pentru producătorii săi, care își doresc să reducă amprenta de carbon a consumului de carne pe planetă, scrie France24.

Puiul a fost servit într-un restaurant din Singapore

Start-up-ul Eat Just a anunțat la începutul lunii decembrie că carnea de laborator cultivată din celule animale a fost autorizată spre vânzare ca ingredient în crochete de pui de către autoritățile orașului-stat din Asia de Sud-Est, care este prima țară din lume care a permis o astfel de practică.
Miercuri, start-up-ul a anunțat prima vânzare comercială în 1880, un restaurant într-un cartier de lux din Singapore.
Sâmbătă seara, unitatea a servit această carne de laborator tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani invitați la această lansare din cauza „angajamentului lor de a construi o planetă mai bună”.
Această cină istorică nu a fost deschisă jurnaliștilor din cauza epidemiei Covid-19.
Servirea acestei cărni artificiale este un „pas revoluționar în lupta împotriva schimbărilor climatice și aprovizionarea populației mondiale fără a afecta planeta”, spune fondatorul restaurantului din 1880, Marc Nicholson.

O lume mai prietenoasă cu mediul

Pentru fondatorul Eat Just, Josh Tetrick, această premieră „ne aduce mai aproape de o lume în care majoritatea cărnii pe care o vom mânca nu va necesita distrugerea unei singure păduri, mutarea unui singur habitat animal sau utilizarea unei singure picături de antibiotice. „
Consumul global de carne este de așteptat să crească cu 70% până în 2050, iar carnea artificială ar putea satisface în curând o parte din cerere, potrivit start-up-ului.
Agricultura intensivă pentru consumul de carne este o sursă de metan, un gaz care favorizează efectul de seră. În unele țări precum Brazilia, acest sector contribuie la distrugerea pădurilor, bariere naturale în calea încălzirii globale.
Cererea de alternative la carne este în creștere, dar produsele disponibile în prezent sunt pe bază de plante.
Zeci de start-up-uri lucrează la proiecte de carne artificială în întreaga lume, dar producția a rămas până acum experimentală.
Costul foarte ridicat al producerii cărnii artificiale este văzut ca un obstacol în dezvoltarea acesteia, dar, potrivit unui purtător de cuvânt al start-up-ului, Eat Just a făcut „progrese considerabile” în reducerea costurilor.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Alarma medicilor: Boala care revine și amenință bebelușii
Digi24
Avionul premierului slovac a fost puternic avariat pe aeroportul din Bruxelles: „Nu se mai poate zbura cu el”
Cancan.ro
BREAKING | Wiz Khalifa, condamnat în România la 9 luni de închisoare cu executare!
Prosport.ro
Loredana nu-și mai lasă soțul să muncească în Germania, deși e milionar, pentru că s-a plictisit de stilul de viață de acolo
Adevarul
Detaliul din biroul lui Vladimir Putin care a dat de gol o nouă minciună a propagandei Kremlinului
Mediafax
Sărbătorile dăunează grav sănătății. Ce probleme medicale riscă românii în această perioadă
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Digi24
Guvernul va achita o datorie veche de peste 30 de ani către SUA, pentru un credit folosit la importul de bumbac
Cancan.ro
A început războiul pentru averea Rodicăi Stănoiu! Moștenitorii surpriză, care i-au luat fața Puișorului
Ce se întâmplă doctore
Vremea se schimbă radical înainte de sărbători! Care sunt zonele în care va ninge abundent de Crăciun
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Un român a mers ani de zile cu o Toyota hibrid, dar nu i-a făcut niciun schimb de ulei: „Am crezut că e electrică”
Descopera.ro
Savantul care a riscat TOTUL pentru a salva omenirea
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. ION: – Părinte, am voie să mă uit după femei cu posteriorul mare?
Descopera.ro
Care este gradul de ocupare în hotelurile din România de Crăciun și Revelion?