Prima pagină » Știri » Premierul Orban i-a cerut scuze public unui medic, după ce a făcut o gafă în declarații: „A fost o eroare din cauza unei informații greșite pe care am primit-o”

Premierul Orban i-a cerut scuze public unui medic, după ce a făcut o gafă în declarații: „A fost o eroare din cauza unei informații greșite pe care am primit-o”

Premierul Orban i-a cerut scuze public unui medic, după ce a făcut o gafă în declarații: „A fost o eroare din cauza unei informații greșite pe care am primit-o”
Orban, despre posibilitatea unui nou val de COVID-19: „Facem eforturi constante pentru a ne pregăti”

Premierul Orban i-a cerut scuze în mod public directorului de la Spitalul Witting, după ce declarase anterior că secția de Terapie Intensivă din această unitate medicală nu funcționează.

Prim-ministrul a primit o informație eronată și în concluzie a făcut niște declarații dure, fără motiv, la adresa directorului de la Spitalul Witting.

În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o luni, premierul și-a cerut scuze pentru afirmațiile eronate pe care le făcuse anterior.

„Am vrut să-mi cer scuze, pentru că am făcut o afirmație privitoare la Spitalul Witting. Vreau să o felicit pe doamna director Zaharescu pentru determinare, pentru modul cum a acționat. A fost o eroare din cauza unei informații greșite pe care am primit-o. Chiar este un exemplu demn de urmat şi o felicit”, a declarat Orban

Premierul criticase anterior situația de la Spitalul Witting, fără să știe că, de fapt, secțiile ATI funcționează. Prim-ministrul sugerase chiar și posibilitatea unei demiteri a directorului unității medicale:

„Împreună cu Ministerul Transporturilor, operaţionalizaţi Spitalul Witting, pentru că acolo secţia ATI este o investiţie făcută de curând, la un nivel de înzestrare extrem de mare, trebuie asiguraţi medici prin detaşare. Împreună cu domnul ministru, chemaţi directorul spitalului să ia toate măsurile pentru operaţionalizarea secţiei. Dacă nu, să se ducă acasă”, spunea premierul.

Situația de la Spitalul Witting

„Cele 6 paturi disponibile pentru tratamentul pacienţilor de terapie intensivă sunt toate ocupate, 6 din 6, iar pe paturile de îngrijire pacienţi cu simptome care au nevoie de îngrijire pe clinic, cele 40 plus 3 locuri sunt pline, deci inclusiv pe cele de suspecţi le avem pline”, a declarat Cristian Banu, managerul Spitalului Witting din Capitală.

În plus, spitalul va fi nevoie curând de personal medical în plus. Trei asistente care ies la pensie nu mai doresc să rămână să lucreze în spital pe timp de epidemie.

„Deja persoanele tinere, mă uit la medicii de terapie intensivă care sunt medici specialişti, sunt medici rezidenţi, sunt în floarea vârstei, 25, 30 de ani, coboară dimineaţa la ora 8 după gardă, spun că au avut o gardă foarte grea, foarte grea”, a adăugat Cristian Banu.

 

Autor

Citește și