Premierul Ponta se gândește să dea drumul la angajări: În administrație avem scheme rigide și dacă nu le flexibilizăm riscăm să pierdem bani

Publicat: 21 07. 2012, 21:47
Actualizat: 22 07. 2012, 20:32

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Sibiu, în urma unei discuții cu primarul orașului, Klaus Iohannis, că România are scheme rigide în administrație, iar dacă acestea nu vor fi flexibilizate vor fi pierduți bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Victor Ponta a spus că, după ce a discutat cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, dar și cu alți primari din țară a ajuns la concluzia că pe sistemul pe care funcționează administrația locală România pierde bani.

„Am discutat probleme de administrație cu care se confruntă și alți aleși locali. Avem niște scheme foarte rigide pe care dacă nu le flexibilizăm riscăm mai mult să pierdem decât să câștigăm bani, să facem economii. Și la Sibiu, ca și în alte autorități locale, în aceeași anvelopă salarială, dacă păstrăm același principiu, de un angajat la șapte plecați, deci fără să dăm mai mulți bani decât sunt în acest moment afectați, riscăm mai mult să pierdem. Pentru că fie nu putem angaja mai mulți medici, fie nu putem angaja oameni care să aibă grijă de creșe, de poliție locală. Nici domnul Iohannis, nici ceilalți primari nu ne-au cerut bani mai mulți decât ceea ce au. Ne-au cerut să poată să folosească ceea ce au”, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul discuțiilor cu primarul Klaus Iohannis.

La rîndul său, Klaus Iohannis a spus că a vorbit cu premierul despre necesitatea construirii unui spital nou la Sibiu.

„Am discutat mai multe teme. Una este cea a unui nou spital în Sibiu, pentru care avem nevoie de locație. I-am spus această gândire domnului prim-ministru și vom încerca să găsim o soluție. Pe lângă asta, am mai discutat despre alte proiecte concrete, de exemplu despre raliul Sibiului, pe care dorim să îl sprijiinim și anul viitor”, a spus Iohannis.

Întrebat ce mesaj are pentru populația Sibiului cu ocazia referendumului, Iohannis a spus că îi îndeamnă pe oameni să meargă la vot.

În 2009, Klaus Iohannis a fost susținut de PNL și PSD pentru a deveni premier, însă acest lucru nu s-a întâmplat.