Premiile Pulitzer, afectate de un scandal răsunător. Șeful comitetului, un celebru scriitor, a demisionat de urgență

Publicat: 11 05. 2018, 14:54
Actualizat: 12 05. 2018, 23:35

Într-un comunicat, comitetul a spus că Diaz, scriitor recompensat cu premiul Pulitzer, a anunțat că renunță la rolul de președinte, preluat în aprilie pe baza vechimii sale ca membru.

Diaz va rămâne însă membru al comitetului Pulitzer și a spus că va coopera pe deplin cu autorii investigației care îl are ca subiect.

Scriitoarea Zinzi Clemmons a scris pe platforma online Twitter, săptămâna trecută, că Diaz a sărutat-o cu forța în urmă cu câțiva ani. Alte scriitoare au scris și ele pe rețelele de social media despre diverse întâlniri „nepotrivite” cu Diaz.

Și Massachusetts Institute of Technology, unde Diaz este profesor, analizează aceste acuzații.

De asemenea, The Cambridge Public Library a anunțat, miercuri, că anulează un eveniment care îl avea ca invitat pe Diaz, programat pe 16 mai.

Fostul președinte al comitetului Pulitzer, Eugene Robinson, va prelua interimar funcția pe care o deținea Diaz.

Născut în 1968, în Republica Dominicană, și mutat în SUA la vârsta de 6 ani, Diaz pune în centrul cărților sale experiența migrației, în mod special cea latino.

În 2008, a primit premiul Pulitzer pentru ficțiune, pentru cartea sa „The Brief Wondrous Life of Oscar Wao”, recompensată și cu National Book Critics Circle Award.