Preotul constănțean care și-a pierdut cunoștiința în timp ce se pregătea pentru slujbă a murit
Preotul Remus Dumbravă, căruia i s-a făcut rău, miercuri, în timpul slujbei de la biserica Sfântul Mina din Constanța și fusese, apoi, declarat în moarte cerebrală, a decedat, sâmbătă seară, în Spitalul Județean din Constanța, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Cu mare tristețe în suflete vă anunțăm că în cursul serii trecute, la Spitalul Județean din Constanța, preotul Dumbravă Remus a încetat din viață în urma unui atac cerebral suferit miercuri. Înaltpreasfinția Sa Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului transmit sincere condoleanțe familiei îndurerate. Suntem alături de ei în această grea încercare. Îl vom pomeni veșnic în rugăciunile noastre. Dumnezeu să-l ierte!”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului prin consilierul de comunicare, Călin Gavrilaș.
Preotul Remus Dumbravă avea 61 de ani și era slujitor la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța ca preot misionar. A absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Ovidius’ din Constanța. Preotul era căsătorit și avea doi copii.
„La Catedrala Arhiepiscopală și la Capela Spitalului Județean se vor oficia zilnic slujbe de pomenire a părintelui până la înmormântarea sa”, a precizat Călin Gavrilaș.
Părintele Remus Dumbrava a mers, miercuri, alături de alți șase preoți, să oficieze Taina Sfântului Maslu în fața Bisericii Sfântul Mina, situată în Parcul Tăbăcărie din Constanța, după ce lăcașul de cult fusese închis de o asociație privată. La un moment dat i s-a făcut rău, și-a pierdut cunoștința și s-a prăbușit la pământ, un echipaj SMURD transportându-l la spital în stare gravă. El a fost internat în Secția de Terapie Intensivă, medicii spunând că a suferit un atac cerebral. Ulterior, vineri, a fost declarat în moarte cerebrală, familia sa opunându-se categoric transplantului de organe.
Călin Gavrilaș a precizat că, în ceea ce privește Arhiepiscopia Tomisului, reiterează punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, care binecuvântează transplantul de organe, cu condițiile de rigoare, printre care consimțământul rudelor. „Respectăm decizia familiei, care trece printr-un moment greu, și vă rugăm să înțelegeți această situație ca atare”, afirma Călin Gavrilaș.