Bunicul co-pilotului, în varsta de 87 de ani, și soția lui, de 84, au locuit o bună parte din viață în Neuburg, până de curând, cand s-au mutat în Montabaur, pentru a fi mai aproape de fiica lor, potrivit ziarului local Donaukurier.
Foștii vecini din Neuburg ai familiei au povestit că Andreas Lubitz venea adeseori în vacanță la bunici, împreună cu mama sa, și îl descriu ca fiind un băiat „foarte politicos și tăcut”. Tânărul Lubitz își ajuta bunicii să tundă iarba, facea jogging în mod regulat, de-a lungul Dunării, uneori însoțit de tatăl său.
Apropiații familiei își amintesc ca Andreas Lubitz își dorea încă de mic să devină pilot: „Le spunea asta constant bunicilor. Toți îl respectam pentru ambițiile mari pe care le avea. Era încrezător, tăcut, dar prietenos”, a mărturisit o vecină.
Un alt locuitor care l-a cunoscut pe co-pilot povestește ca nu i-a venit să creadă când a auzit că Lubitz a provocat cu bună știință tragedia aviatică din Alpi: „Am crezut că nu aud bine.”
Ziarul Donaukurier a stat de vorba și cu o mătușă a lui Lubitz, care încă încearcă să se împace cu ideea că nepotul ei este responsabil de moartea a 149 de oameni nevinovați: „Nu ajungi niciodată să cunoști un om cu adevarat”, le-a spus ea jurnaliștilor germani, la telefon.
Andreas Lubitz, copilotul avionului Airbus A320 prăbușit marți în Alpii francezi, este suspectat că a provocat intenționat această tragedie. Potrivit presei germane, tânărul s-a confruntat cu un episod depresiv major în 2009 și se afla sub observația unor medici neurologi și psihiatri. Anchetatorii care au efectuat percheziții la domiciile acestuia au descoperit că Lubitz avea concediu medical inclusiv pentru ziua în care a avut loc tragedia.
Catastrofa a provocat moartea a 75 de germani, dintre care patru aveau dublă naționalitate, și 52 de spanioli, dintre care patru cu dublă naționalitate, potrivit unui bilanț al Ministerului german de Externe.