Presa românească este în doliu! A murit unul dintre cei mai apreciați jurnaliști
Doliu în presa românească! Jurnalistul Sorin Burtea a murit la vârsta de 67 de ani. O bună parte a carierei sale a fost legată de Televiziunea Română.
Numele său este strâns legat de numeroase emisiuni realizate la TVR. Născut în 1953, pe data de 28 aprilie, la Câmpulung Muscel, Burtea a fost absolvent al Facultății de Ziaristică a Universității din București.
Sorin Burtea a început colaborarea cu Radio-Televiziunea, în perioada 1976-1980, ca student practicant, timp în care a realizat sute de reportaje și emisiuni economico-sociale la radio.
În 1980, Sorin Burtea a fost angajat în TVR, fiind un adevărat deschizător de drumuri, pentru emisiuni importante, precum „Reflector”, „Economia încotro?”, „Studioul economic”, „Ziua de mâine”, cu un rating foarte mare.
Jurnalista Alexandra Năstase a murit înainte să împlinească 40 de ani
Alexandra Năstase, jurnalistă în cadrul Adevărul Holding, a murit înainte de a împlini 40 de ani, după o luptă crâncenă cu o boală incurabilă.
Alexandra Năstase a muncit de acasă până în ultima zi de viață și a lăsat în urmă doi copii, scrie fanatik.ro. Tânăra avea o experiență de 15 ani în mass media, fiind foarte apreciată în breasla ei.
În contextul pandemiei de coronavirus, Alexandra Năstase a lucrat, ca mulți alți jurnaliști, de la domiciliu. Nu a renunțat niciodată la meseria care i-a adus bucurie și era ferm convinsă că știrile corecte pot deschide ochii întregii lumi.
Jurnalistă din TVR, bătută crunt de fostul partener de viață
„La început e haios, atent, vesel, plin de pasiune, entuziast, doar ochi și urechi și promite că așa va fi mereu. Treptat îți câștigă încrederea, îți află toate slăbiciunile, îți spune câteva lucruri care te fac să vrei să îl protejezi, să îi dai putere, să îl aperi de oamenii răi care i-au distrus speranța. Într-o zi îl prinzi cu o minciună. Urmează o criză de nervi pentru că ai aflat minciuna. Pe urmă vine o promisiune. Promisiunea nu e respectată niciodată. Apare în schimb amânarea. Apoi agresiunea verbală. Apoi umilirea. Minimizarea – nu ești bună de nimic, ești bătrână, ești provocatoare, ești vinovată pentru nervii mei, tu mă faci să fiu violent”, scria o jurnalistă de la TVR Cultural, în 2018.