Președinta Colegiului Medicilor Bihor Carmen Pantiș a făcut o serie de declarații după audierea medicului Flaviei Groșan.
Medicul pneumolog Flavia Groșan a fost audiat în Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor. Carmen Pantiș a susținut că nu a existat o reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis.
„A fost o discuție amiabilă. O discuție cu doamna doctor Flavia Groșan, în care dânsa și-a exprimat dragostea față de pacienți, empatia față de ei, știind că există o simpatie foarte mare în rândul pacienților pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit să precizez că este vorba despre Comisia de etică și deontologie medicală, deoarece au fost încălcate articolul 10 și articolul 22 din Codul de Deontologie Profesională, legat de denigrarea unor colegi de-ai domniei sale și de afirmarea în spațiul public a unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii ştiinţifice”, a declarat președinta Colegiului Medicilor Bihor.
„Am discutat câteva elemente legate de medicația pe care o dă doamna doctor, care realmente își are rolul ei și locul ei și acest val imens de simpatie confirmă că tratamentele doamnei doctor sunt bune. Am rugat-o să-și exprime anumite rețineri legate de colegii din spital și dânsa ne-a spus că nu există elemente de neîncredere legate de activitatea din spital”, a declarat Carmen Pantiș, potrivit bihon.ro.
Astfel, Flavia Groșan nu a fost sanționată în urma ședinței de luni, 22 martie.
„Nu avem reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis. Reclamația venită pe mail de la colega noastră din București nu întrunește reclamația de malpraxis. Nu a fost anchetată, a fost audiată. Doamna doctor va continua să-și trateze pacienții exact cum a făcut-o până acum. Toate cazurile grave vor fi îndrumate spre spital unde există analize mai complexe și a unui tratament de suport”, a mai declarat șeful Colegiului Medicilor Bihor.
Medicul pneumolog a făcut în ultima vreme mai multe declarații controversate. Flavia Groșan a susținut că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% se pot trata acasă.
Mulți specialiști din domeniu i-au contestat declarațiile.