Președintele Băsescu cere Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea tinerilor

Publicat: 15 02. 2012, 11:43
Actualizat: 24 07. 2012, 22:29
Președintele Traian Băsescu a trimis azi Parlamentului pentru reexaminare Legea de modificare a Legii tinerilor 350/2006, informează Administrația prezidențială.

Președintele Traian Băsescu a trimis azi Parlamentului pentru reexaminare Legea de modificare a Legii tinerilor 350/2006, informează Administrația prezidențială.

În cererea de reexaminare se precizează că "această nouă modificare la Legea tinerilor reorganizează Fundația Națională pentru Tineret, prin schimbarea formei juridice, din fundație în asociație, prin apariția Consiliului Național al Fundațiilor pentru Tineret", iar, "potrivit OG nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, adunarea generală la care face referire textul propus la punctul 2 al legii supuse spre reexaminare este specifică asociațiilor și nu fundațiilor, așa cum prevede prezenta reglementare".

Președintele Băsescu consideră că punctul II al legii prin care Fundația Națională pentru Tineret se va reorganiza sub altă denumire, reprezintă o prevedere lacunară, "în sensul că nu se menționează și sediul, cu toate datele sale de identificare" și, "așa cum arată art. 16 alin. 2 al OG 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cu modificările și completările ulterioare, actul constitutiv cuprinde, sub sancțiunea nulității absolute, sediul fundației, precum și patrimoniul inițial". În acest sens, șeful statului precizează că "ar fi util să fie completat textul prevederii cu datele cerute de legea sus-menționată".

Mai multe știri pe www.mediafax.ro