Președintele CJ Argeș, Constantin Nicolescu, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru corupție

Publicat: 28 05. 2013, 16:16
Actualizat: 30 04. 2015, 18:31
Tribunalul București l-a condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe președintele CJ Argeș Constantin Nicolescu în dosarul în care este acuzat de luare de mită. În acest dosar Nicolescu este acuzat că a primit mită 60.000 de euro de la Cornel Penescu și că a beneficiat de foduri Phare în baza unor acte falsificate. Cornel Pensescu a fost condamnat al 9 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost emisă de o judecătoare al cărei soția a fost condamnat într-un dosar DNA. Aceeași judecătoare a făcut parte din completul care l-a eliberat pe Adrian Năstase. 
 
Sentința dată de Tribunalul București nu este definitivă și va fi atacată cu recurs de către DNA. 
Pe 18 mai 2012, Constantin Nicolescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unități de învățământ, în baza unor acte false. Acesta este primul dosar în care Nicolescu este trimis în judecată. În acest caz Nicolescu este acuzat că a obținut ilegal fonduri Phare pentru reabilitarea unor școli din județul Argeș. Și în acest caz lucrările au fost efectuate de compania ZEUS SA.
 
De asemenea Nicolescu mai este acuzat de luare de mită de la omul de afaceri Cornel Penescu. 
 
Cine a judecat dosarul
 
Dosarul a fost judecat de judecătoare Florentina Vasilățeanu. Judecătoare este soșia avocatului Cătălin Vasilățeanu care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare într-un dosar DNA. Avocatul a fost acuzat de DNA că pretins 15.000 de euro – din care a primit 4.500 – de la ruda unui traficant de droguri, pentru a interveni pe lângă magistrați să obțină eliberarea din arest a acestuia. Avocatul este acum dat în urmărire internațională.
 
Judecătoare Florentina Vasilățeanu a făcut parte din completul care a decis la începutul anului eliberarea condiționată a lui Adrian Năstase.