Prima pagină » Știri » Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de trafic de influență și luare de mită

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de trafic de influență și luare de mită

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Moloț, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar în care este suspectat de trafic de influență și luare de mită
Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț este investigat de DNA pentru infracțiunile de luare de mită și trafic de influență, au transmis surse judiciare pentru gândul.

Procurorii DNA a dispus urmărirea penală a lui Mircea Moloț pentru infracțiunile de trafic de influență și luare de mită, după ce în urmă cu o lună au efectuat o serie de percheziții la sediul CJ Hunedoara.

Procurorii DNA susțin că Mircea Moloț și-a traficat influența asupra companiei SC APAPROD SA Deva, societate al cărui acționar majoritar este Consiliul Județean Hunedoara (76,72%) alături de consiliile locale din Județul Hunedoara. Scopul a fost acela ca societatea SC VIVA CONSTRUCT SRL Deva să obțină de la compania de stat un contract. DNA susține că în schimbul traficului de influență SC VIVA CONSTRUCT SRL a cedat o parte din lucrările finanțate din bani publici către SC VIVANTY INDUSTRIES SRL Șoimuș. Acestă societate este, potrivit anchetatorilor, controlată direct în calitate de asociat și administrator de către Venter Roberto Patrik – ginerele președintelui Consiliului Județean Hunedoara.

Procurorii DNA mai susțin și că strada pe care Moloț deține o vilă a fost asfaltată de un contructor care în schimb ar fi fost favorizat la licitațiile publice organizate de APAPROD SA Deva. Procurorii DNA mai susțin și că „a fost creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns în conturile unor societăți care nu îndeplineau criteriile de calificare”, transmit surse judiciare. Altfel spus, DNA spune că licitațiile publice erau dirijate către compania SC VIVA CONSTRUCT SRL. În schimb, această companie subcontracta lucrările către alte două companii, dintre care una era deținută de către ginerele său. DNA spune că suma acestor subcontractări ajunge la peste 8,5 milioane de lei noi.

Sursele judiciare au mai explicat și faptul că în urma perchezițiilor în biroul lui Moloț afost identificat „un document clasificat secret de stat nivel „secret” document interzis la deținere de către persoane neautorizate”.

Autor

Citește și