Președintele Klaus Iohannis a promulgat Protocolul de aderare a Macedoniei de Nord la NATO

Publicat: 18 03. 2019, 11:23
Actualizat: 12 04. 2019, 15:24

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 martie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 6 februarie 2019″, a anunțat Administrația Prezidențială.

Senatul a adoptat miercuri, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles la 6 februarie 2019.

„Ne aflăm astăzi într-un moment cu o semnificație specială pentru că iată cel de-al 30-lea membru al Alianței confirmă vocația Euroatlantică a statelor din Balcanii de Vest. Decizia din 6 februarie de la Bruxelles este expresia interesului reciproc al statelor membre ale Alianței și Guvernului de la Skopje, de a deveni parteneri în promovarea și apărarea valorilor euroatlantice comune și în același timp rezultatul unui parcurs meritoriu al decidenților politici, al societății civile și al forțelor armate Macedonene în asumarea acestor valori”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.