Prețul petrolului a crescut marți, ajutat de știri pozitive despre studiile privind vaccinurile și un acord de stimulare a Uniunii Europene. Nivelul actual al prețurilor este similar cu cel din luna martie, scrie Reuters.
Petrolul Benchmark Brent a crescut cu 1,27 dolari, la 44,55 dolari/baril până la 11:54 GMT, cea mai mare creștere zilnică de la jumătatea lunii iunie, cu aproximativ 2,9%. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câștigat 1,16 dolari, pentru a ajunge la 41,97 dolari/baril, cea mai mare creștere zilnică din această lună, cu aproximativ 2,8%.
Prețurile au fost garantate printr-un acord între liderii Uniunii Europene cu privire la un fond de 750 de miliarde de euro (859 miliarde de dolari) pentru a susține economiile afectate de coronavirus, ridicând perspectivele cererii de combustibil.
Pe alte piețe financiare, acțiunile mondiale și moneda euro au atins, de asemenea, marți cele mai mari valori din ulitimele luni.
Acordul permite Comisiei Europene să strângă miliarde de euro pe piețele de capital în numele celor 27 de state, un act de solidaritate fără precedent în aproape șapte decenii de integrare europeană.
Prețurile petrolului au fost, de asemenea, susținute de datele promițătoare despre vaccinul împotriva virusului, lansate luni. Asta a dus la creșterea încrederii că poate fi creat un vaccin eficient, chiar dacă va mai dura timp până când acesta să fie distribuit la scară globală.
În China, unele cinematografe s-au redeschis luni după o suspendare de șase luni, un alt semn de redresare a celei de-a doua economii a lumii.
În cadrul primei mari tranzacții de energie de la cererea de combustibil afectata de coronavirus, Chevron Corp a declarat că va cumpăra Noble Energy Inc pentru aproximativ 5 miliarde de dolari în stoc.
Stocurile de petrol brut din SUA au fost în scădere săptămâna trecută, în timp ce stocurile de produse rafinate probabil că au scăzut, a arătat luni un sondaj preliminar al Reuters.