PREVENȚIE. Rudele deținuților, sfătuite să renunțe la vizite dacă au călătorit în țările afectate de coronavirus

Publicat: 08 03. 2020, 15:41
Actualizat: 08 03. 2020, 16:30

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor au cerut rudelor și prietenilor deținuților să renunțe, pentru moment, la vizite, dacă au călătorit în țări afectate de virusul COVID 19.

După ce, de teama răspândirii rapide a coronavirus, în România s-au luat măsuri fără precedent, care au culminat cu interzicerea adunărilor publice și private care implică mai mult de 1000 de persone, a venit rândul Administrației Penitenciarelor să reacționeze. Ca urmare, reprezentanții ANP au cerut celor care au rude s-au prieteni în în închisoare și vor să-i vadă, să amâne vizita dacă au cunoştinţă că ar fi intrat în contact cu persoane care au tranzitat sau au călătorit, începând cu luna februarie anul acesta, în afara teritoriului României, în ţări în care au fost confirmate infectări cu COVID-19.
Totodată, persoanelor care se vor prezenta la vizită cu febră, tuse, dificulăţi respiratorii, dureri musculare sau stări de oboseală, nu li se va permite accesul. „Facem apel la înţelegere şi la conştientizarea importanţei aplicării tututor măsurilor de natură a preîntâmpina orice situaţie de risc, atât pentru protecţia persoanelor private de libertate, a angajaţilor unităţilor penitenciare, cât şi a vizitatorilor”, a anunțat ANP.