Pricopie: În viitor, profesorii vor ști înainte să intre în clasă dacă elevii nu și-au făcut tema

Pricopie: În viitor, profesorii vor ști înainte să intre în clasă dacă elevii nu și-au făcut tema
Publicat: 08/05/2014, 18:53
Actualizat: 19/05/2015, 06:09

„Introducerea managementului digital al clasei va permite profesorilor să afle înainte de a intra la ore dacă elevii și-au făcut tema și să se comporte în consecință, a declarat, ministrul Educației, Remus Pricopie cu ocazia semnării unui parteneriat cu Google.

„Am încurajat toate firmele care au reprezentanță în România și pe cele românești să vină să construiască alături de noi școala viitorului sau clasa viitorului. Ieri am văzut un raport în care tinerii din România sunt pe primul loc la acces, pe baza telefonului, la internet. Ceea ce poate să fie și bine și poate să fie și rău. Pentru că accesul necontrolat, nedirecționat către materiale educaționale ar putea să facă mai mult rău decât bine. Ne-am propus introducerea acestor mijloace în clasă – table digitale, lecții digitale, managementul digital al claselor și al școlilor, pentru că, dacă am teme pe care mi le fac pe tabletă, asta înseamnă că profesorul, înainte să intre la oră, ar putea să știe cine și-a făcut tema și cine nu și-a făcut tema și să pregătească întâlnirea cu elevii mult mai bine”, a declarat Remus Pricopie.

Google împreună cu Ministerul Educației Naționale au semnat un parteneriat la nivel național care are ca obiectiv facilitarea accesului elevilor și profesorilor români la noi tehnologii, contribuind astfel la creșterea calității actului de învățare.

Proiectul se va desfășura în mai multe etape și este structurat pe trei componente. În primul rând, Google pune la dispoziție, gratuit, suita de aplicații Apps for Education, tuturor unităților de învățământ din România interesate să o implementeze. Astfel, toți elevii și studenții din aceste instituții de învățământ vor putea folosi gratuit unelte colaborative de genul foilor de calcul tabelar (Google Sheets), prezentărilor online (Google Slides) sau documentelor partajate (Google Docs), precum și a altor aplicații consacrate precum Youtube, Google Maps, Google Hangouts și multe altele.

O altă componentă a proiectului este programul de dezvoltare profesională a cadrelor didactice din întreaga țară. Aceasta își propune instruirea unui număr considerabil de profesori în folosirea resurselor și a aplicațiilor online. Se urmărește astfel formarea unui nucleu de cadre didactice (Google Educators Group) care să susțină adoptarea tehnologiilor digitale de învățare. Programele de instruire se vor desfășura prin colaborarea cu Junior Achievement, pe parcursul următorilor doi ani.

A treia componentă vizează lansarea a trei proiecte-pilot privind introducerea noilor tehnologii în educație în trei unități de învățământ din România: Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” din satul Roșu, comuna Chiajna, Liceul Teoretic „Jean Bart” din Sulina, județul Tulcea, și o a treia școală ce va fi selectată printr-un concurs de proiecte dintre școlile care implementează Google Apps for Education până la 31 august 2014. Vor fi dezvoltate trei modele de predare, fiecare dintre ele centrat pe folosirea, în diverse forme și modalități, a multiplelor unelte educaționale disponibile online și utilizate de profesori din întreaga lume.

„Parteneriatul încheiat cu Ministerul Educației Naționale constituie încă un pas în utilizarea uneltelor digitale în învățământul din România. Ne dorim ca acest proiect să trezească interesul cât mai multor școli care să aducă în sala de clasă cele mai noi tehnologii digitale, transformând procesul de învățare într-unul modern, dinamic, interactiv. Google Apps for Education oferă gratuit instrumente online de comunicare și colaborare ce pot fi accesate oricând și de oriunde”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Unitățile de învățământ din România interesate să adopte Google Apps for Education pot accesa site-ul Ministerului Educației Naționale la adresa http://licente.edu.ro.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a fost reflectată victoria Maiei Sandu în presa internațională: O palmă dată Kremlinului. Ce...
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de...
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai...
Cele mai sigure țări în care să te afli în cazul izbucnirii celui de-al Treilea...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
Păianjeni mari cât un șobolan au invadat Marea Britanie, după ce mii de exemplare au...
Apartament cu două camere scos la vânzare cu 340.000 euro în Cluj. Ironii pe rețelele...
Cântăreață din România, implicată într-un grav accident auto! Mașina ei s-a izbit cu putere de...
Planta care te scapă rapid de durere. Crește în grădină și are proprietăți similare opiului
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Unde va petrece sărbătorile Vlad Pascu. Judecătorii au luat o decizie în cazul celui care...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
2024: La ce viteză se ia permisul în afara localității?
Document: ce dimensiuni trebuie să aibă o groapă comună la ruşi
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de...
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației,...
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți...
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau...
Gabriela Cristea, reacție dură pe rețelele de socializare. “Voi știți cât muncesc eu sau cât...
Momentul în care Chris Martin a căzut printr-o gaură din scenă a fost surprins video...
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Un fizician susține că un alt univers ar fi existat înainte de Big Bang