Prima pagină » Știri » Prima ambulanță socială din Transilvania, cumpărată din donații, va circula din această toamnă

Prima ambulanță socială din Transilvania, cumpărată din donații, va circula din această toamnă

Prima ambulanță socială din Transilvania, cumpărată din donații, va circula din această toamnă
Prima ambulanță socială din Transilvania, cumpărată în urma unui concurs caritabil în cadrul căruia s-au strâns 420.000 de lei, va circula din această toamnă. Aceasta va oferi spijin persoanelor vulnerabile în relația cu instituțiile statului.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor concursului caritabil Walking Month, transmis miercuri, noua ambulanță socială va oferi servicii de consultanță juridică, consiliere în violența domestică, orientare profesională și de ajutor în găsirea unui loc de muncă.

„Concursul caritabil Walking Month anunță rezultate-record: 3.114 de concurenți au strâns împreună suma de 420.000 de lei, care va permite echiparea și punerea în funcțiune a primei ambulanțe sociale din Transilvania. Este cel mai mare număr de participanți și cea mai mare sumă strânsă în cele cinci ediții ale concursului Walking Month de până acum. În total, participanții au făcut într-o lună 979.106.452 de pași. (…) Ambulanța va oferi servicii precum consultanță juridică, consiliere în violența domestică, orientare profesională și ajutor în găsirea unui loc de muncă, dar și asistarea persoanelor vulnerabile în relația cu autoritățile statului. Beneficiarii vor fi ajutați să completeze cererile necesare pentru obținerea actelor de identitate, a venitului minim garantat sau a diverselor ajutoare și subvenții la care au dreptul”, se arată în comunicat.

Toate serviciile oferite vor fi gratuite, iar cele două organizații implicate în proiect își doresc să deservească cel puțin 10.000 de persoane în primul an de funcționare.

„Fondurile donate de concurenții Walking Month odată cu înscrierea în competiție ne-au permis să achiziționăm deja viitoarea ambulanță, care în acest moment este în plin proces de echipare la un furnizor de specialitate. Ulterior, ea va fi acreditată ca un centru mobil de servicii și va putea porni la drum din această toamnă pentru a oferi asistență celor mai vulnerabile comunități din regiune”, a subliniat Andreea Misarăș, unul dintre coordonatorii proiectului Walking Month.

Concursul caritabil Walking Month s-a aflat în acest an la cea de-a 5-a ediție, până acum fiind strânse diverse sume de bani pentru dotarea cu aparatură medicală a unui spital de copii din Cluj-Napoca, pentru terapia de care aveau nevoie copiii cu dizabilități neuro-motorii, pentru primul taxi comunitar gratuit destinat persoanelor care nu se pot deplasa sau pentru un club care pregătește sportivii paralimpici ai României.