Prima „friptură de vacă” realizată cu o imprimantă 3D: „Este ca o friptură delicioasă, suculentă, pe care ați cumpăra-o de la măcelar!” / Niciun animal nu a avut de suferit!
Producătorul, Adelph Farms, a lucrat cu partenerii săi de cercetare de la Institutul Tehnologic din Israel pentru a crea carnea folosind „tehnologia de bioprintare tridimensională”.
Oamenii de știință din domeniul alimentar au cultivat „prima friptură din lume”, imprimată 3D, fără să sacrifice niciun animal, despre care se spune că are același gust și aceeași textură precum una „normală”, notează inews.co.uk.
Compania Adelph Farms a anunțat că a folosit celule de vacă reale care sunt incubate pentru a „crește, a se diferenția și a interacționa pentru a dobândi textura și calitățile” unei fripturi reale.
Prima friptură de vacă printată 3D
„Această descoperire reflectă o expresie artistică a expertizei științifice a echipei noastre. Sunt binecuvântat să lucrez cu unii dintre cei mai buni oameni din această industrie. Recunoaștem că unii consumatori vor pofti la bucăți de carne mai groase și mai grase. Această realizare reprezintă angajamentul nostru de a satisface preferințele unice ale consumatorilor și papilele lor gustative și vom continua să ne diversificăm progresiv ofertele”, a declarat Didier Toubia, cofondatorul și CEO-ul Adelph.
Acum, datorită celei mai recente descoperiri în tehnologie, compania Adelph a anunțat că poate crea orice tip de friptură, iar prin intermediul tehnologiei poate crea mușchi și grăsime precum cele luate de la o vacă.
„[Este ca o] friptură delicioasă, suculentă, pe care ați cumpăra-o de la măcelar”, au spus cercetătorii.
„Oportunitățile sunt nelimitate!”
„Odată cu realizarea acestei etape, am depășit barierele în calea introducerii unor noi niveluri de varietate în bucățile de carne cultivată pe care le putem produce acum. Pe măsură ce analizăm viitorul bioprintării 3D, oportunitățile sunt nesfârșite”, a declarat consilierul științific șef al companiei, profesorul Shulamit Levenberg.
Adelph a declarat că intenționează să lucreze la extinderea producției pentru a face friptura disponibilă în întreaga lume.
„Modelele suplimentare de carne vor avea un impact mai mare pe termen mediu și lung. Această etapă pentru mine marchează un salt major în îndeplinirea viziunii noastre de a conduce o tranziție globală a sistemului alimentar către o lume mai durabilă, echitabilă și mai sigură”, a mai adăugat Didier Toubia.