Prima pagină » Știri » Prima reacție a Ambasadorului Japoniei la București despre cazul de la Otopeni: Guvernul să ia măsuri pentru ca relațiile româno-japoneze să nu fie afectate

Prima reacție a Ambasadorului Japoniei la București despre cazul de la Otopeni: Guvernul să ia măsuri pentru ca relațiile româno-japoneze să nu fie afectate

Prima reacție a Ambasadorului Japoniei la București despre cazul de la Otopeni: Guvernul să ia măsuri pentru ca relațiile româno-japoneze să nu fie afectate
Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, a dat astăzi prima declarație cu privire la incidentul în urma căruia o studenta japoneză și-a pierdut viața în România, după ce a fost acostată în aeroportul din Otopeni, de un tânăr care i-a promis că o duce la un taxi.

Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, a dat astăzi prima declarație cu privire la incidentul în urma căruia o studenta japoneză și-a pierdut viața în România, după ce a fost acostată în aeroportul din Otopeni, de un tânăr care i-a promis că o duce la un taxi, informează Ziarul Financiar.

Întrebat de ZF cine consideră că este responsabil de această tragedie și dacă guvernul României și conducerea Aeroportului a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina astfel de situații, Natsuo Amemiya a declarat că nu poate spune cine se face vinovat, însă că aeroportul ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătățirea securității.

„Chiar am cerut Guvernului să ia măsuri cu privire la securitatea din aeroport pentru ca astfel de incidente nefericite să fie prevenite pe viitor iar relațiile româno-japoneze să nu fie afectate”, a răspuns el redactorului ZF.

O studentă japoneză de 20 de ani care ajungea pe 15 august pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în România, pentru un schimb de experiență profesională (urma să predea japoneză în Craiova) a fost găsită moartă două zile mai târziu. Suspectul în cazul acestei crime este un tânăr care a acostat-o chiar în aeroport pentru a o duce la un taxi. Pe aeroportul Henri Coandă situatia taxiurilor de la sosiri este dezastruoasă. Călătorii sunt asaltați de taximetriști cu tarife exorbitante sau de taximetriști pirați și de aceea trebuie să plece din aeroport pentru a găsi un taxi cu tarif normal.

România a fost vizitată în 2010 de puțin peste 12.000 de turiști japonezi, potrivit Ambasadei Japoniei la București. Oficialii ambasadei au mai transmis că în România locuiesc 326 de japonezi, în timp ce în Japonia sunt 2.000 de români, potrivit ultimelor date disponibile.
 

 

Citește și